FÖRELÄSNINGAR OCH KURSER 2021


Om mig.Med-vet-enhet når man endast genom upplevelser. 

Under hela mitt liv Jag har hört min inre röst, själs röst och den heliga Anden har väglett mig.  Allt jag vet är baserad på mina erfarenheten, och vill gärna dela med mig.
I mitt livs underbara resa, jag har älskat och har lärt mig att älska mig själv. Jag har skapat min egen verklighet. Jag har också skapat två underbara varelser (mina barn).

På den underbara resan i mitt liv har jag älskat och jag lärde mig att älska mig själv. Jag har skapat min egen verklighet. Jag har också skapat två underbara varelser (mina barn).

 År 2012 Jag bestämde mig för att lära mig mina förfäders visdom, besvarat av Qero-folket, "de sista inka ättlingar" som lever i Q´ero Nationen - Peru, högt uppe i Anderna heliga berg. 

År 2017 gåv mig iväg för att vandra min Q´apaq ñan (vägen till medvetandet) genom de heliga berg i 9 månader (2017-2018) för att hitta min Apu (medveten energi). Och där blev jag initierad till Paqo pampa mesayoq av de högt uppsatta  kvinnliga och manliga  paqos.
För att komma till min Apu släppte jag allt jag skapade. Jag vet att all skapelse, absolut allt är ett universum i sig.
Jag är ett universum i ständig förändring och min kraftkälla är den fruktansvärda mörkret. I det mörka tomrummet finns den heliga energin till all skapelse. Vi kallar det KÄRLEK.

KOMMANDE  KURS  I  HASSELA  1,2,3 OCTOBER 2021INKA - Q`ERO VISDOM OM LIV O LEVANDE ENERGIUNNA DIG EN MAGISK RETREAT TILLSAMMANS MED INKA PAQO/SCHAMAN. ROLANDO PAUCCAR CALCINA FRÅN Q`ERO-PERU.
FÖRELÄSNING OCH HELANDE SCHAMANSKA KURS. 1, 2,  3 oktober 2021.

Välkommen till Franshammars Kraftstation & Vandrarhem i Hassela - Gävleborg.

1.- FÖRELÄSNING: Fredagen den 1/10 2021 Kl: 18:00-21:00

KAWSAY PACHA ”Levande energi” Q´ERO VISDOM
Vi har glädje att bjuda in dig till en fantastisk föreläsning om Q’eros visdom, den andinska världsbilden. Liv och levande energi
Rolando Pauccar Calcina föddes som paqo (shaman/”präst”) och kommer från en tradition av andinska shamaner som kallas Missayoqkuna eller Paq`okuna från Nation Q’ero i Peru. Rolando växte upp med lamor och alpackor på mer än 4000 möh i Anderna, bergen bland molnen, och lärdes av sina föräldrar upp om sin släkt och sina förfäders kunskaper och traditioner. Nu reser han runt i världen som en paqo Pampamesayoq och utför sin uppgift som spirituell guide och fysisk och emotionell healer.
Missayoqkunas överför sina kunskaper från föräldrar till barn, från lärare till lärjungar, och Rolandos uppgift är att dela med sig av det han vet för att bygga en enad mänsklighet i dess evolutionsprocess.
Rolando inbjuder alla att vara jordnära.
Börja med att ta av dig skorna och känna platsen du lever i.
Han inbjuder dig att kyssa Jorden med full medvetenhet för att komma ihåg din gudomlighet.
Vi bjuder in dig till en fantastisk föreläsning att lyssna till denna Q’ero paqo om hur har de levt och bevarat över 500 år efter spanjorer ankomst, intakt den uråldriga inkas visdom. Hur han levde, och hur Q´ero urfolk lever fria i harmoni med naturen nu i Corona pandemitiden och hur han ser mänsklighetens framtid.

Ditt bidrag för föreläsning:
Vuxen. 250:-, inklusive medlemskap för år 2021 i Pachakuti Ayllu ideell förening (om du vill).
HEL GRATIS (Vår gåva) För alla ungdomar upp till 21 år och för Pachakuti Ayllu medlemmar.

Adress:
Franshammar 15A - 829 98 - Hassela

Tid: fredagen den 1 oktober kl. 18:00-21:00

För anmälan ring eller SMS:a till:
Maritza Orellana.Tfn. 070 63 22 717
Försäkra dig om en plats på föreläsningen genom att anmäla dig enligt ovan och sedan betala 250:- till:
Pachakuti Ayllus Bankkonto (Swedbank) 8381-6,694 314 625-5.
Eller Swish-konto 123 132 91 68. Om du önskar bli medlem i Pachakuti Ayllu ideell förening så ange ”Medlemsavgift 2021” På meddelande.

Vi bjuder på fika!

Tukuy sunkuymi! - Hjärtlig välkomen!

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

KURS dag 1
- Lördag 2/10 Kl: 10:00 - 18:00

KAUSAY PACHA.

Kausay Pacha (Qechua språk) Kausay betyder levande energi. Pacha betyder utrymme eller tid. I den Inka traditionen kausay pacha är ”Universum och jordens levande energi” Allt i universum är levande energi och allt lever.
I den inka kulturen, människor vandrar sin ”Q´apaq Ñan”, den inledande vägen till medvetenheten och kunskapens väg att leva, känna sitt inre, sina sinnen och känslor.
"Vi börjar med att medveten erkänna vår existens framför jorden och kosmos samt erkänna att vi är en del av jorden, och en del av den medvetande energin. Vi återansluter oss till Pachamama (moderjorden), erkänner henne som vår mor och tar del av alla krafter för att allt ska flöda i pachamamas hjärta, och vi alla tillsammans kan gå genom i "Pachakuti"(den stora omvälvningen) tiden."

PACHAMAMA OCH DE FYRA ELEMENTENS KRAFT.
Denna praktiska, helande kurs syftar till att skapa en djup kontakt med Pachamama (Moderjorden) genom de fyra elementen. Jord, vatten, vind och eld. De fyra element är kraftfulla energikällor till vår fysiska och energi kropp.
Som människa har vi inte registrerat medvetet dem fyra elelementens kraft. Jord, vatten, vind och eld finns i våran fysiska kropp som är vår livs kraftkälla. Eftersom vi inte har dessa elementens kraft registrerat i vår medvetna har vi inte möjlighet att använda dem.
Hela vår fysiska kropp består av: ungefär, 70% vatten och 30% jord, lika som jordens komposition.
Hela vår energiska kropp består av: ungefär 70% eld och 30% vind, som jordens energi.
* Du kommer att lära dig om kraften av elementen jord, vatten, vind och eld.
* Du kommer att ta del av kunskapen att använda medveten de fyra elementet för att skapa balans i din fysiska och energiska kropp.
* Du kommer att genom praktiska övningar registrera i dig de livsviktiga fyra elementet som din energikälla.
* Du kommer att medveten integrera i dig, Jorden, Vatten, Vinden och Elden, för att vara din oändliga kraft för din egen läkning och healing.
Dagen avslutar vi med sång och dans.
Sång text.
Tierra es mi cuerpo ”Jord är min kropp
Agua es mi sangre Vatten min blod
Aire mi aliento y Vinden min andedräkt och
Fuego mi espiritu. Elden min själ”.

<3<3<3<3

KURS dag 2
- Söndag 3/10. Kl. 10:00 - 18:00
DEN ANDINSKA UNIVERSUM, DIN MISHA.
Den Andinska misha (altare) er en representation av ditt eget universum, och är nyckel som kallas CHAKANA och du kommer att ha tillgång till det.
* Du kommer att lära dig att designa den heliga geometri, den Andinska chakana.
* Du kommer att lära dig skapa din misha (altare) ditt eget universum
* Du kommer att medveten förankra de fyra elementen i ditt liv med hjälp av din misha, för att bygga en direkt bro med pachamamas fyra elementen, och universums fyra elementen.
* Du kommer att lära om den andinska trilogi genom din misha för att ha kontakt med de tre världar (Uju pacha, Kay pacha och Janac pacha) samt den andinska dualitet. Lloque, Yananti och Paña.
* Du kommer att lära dig att använda din misha som nyckel till tiden.
* Du kommer att lära dig använda din misha som din orakel för att hitta, energierna som är i obalans och på enkel sett balansera den.
Kunskap om denna andinska världsbild lär oss att skapa vår verklighet, och övningar hjälper oss att bilda oss själva som människor som förbättrar sig själva. Om vi är i harmoni med allt och vi respekterar varje uttryck av liv på jorden kommer även vår fysiska kropp att vara i harmoni.
Vi avslutar Kursen med ett vackert despachoceremoni och eldceremoni.
<3<3<3<3

Föreläsning och kurs kommer att ges på spanska med tolkning till svenska.
Vi bjuder på fika och lunch.
Ha bekväma och varma kläder och medtag liggunderlag och filt till kursen.

Plats: Torggränd 8, 820 78 Hassela - Gävleborg.

Betalning metod är AYNI = Helig Reciprocitet
Kurs pris, från 3400 SEK.
Anmälning genom:
Sms. Till: 0706322717
Mail: maritza11_@msn.com

Försäkra din plats på kursen genom att anmäla dig enligt ovan och sedan betala 400 SEK. Till Pachakuti Ayllus Bankkonto (Swedbank) 8381-6,694 314 625-5.
Eller Swish-konto 123 132 91 68. och skriver "Gåva till q´eros."
Resterande belopp enligt information på sms eller e-post.

På grund av COVID-19 kan vi bara erbjuda ett begränsat antal platser. Därför krävs föranmälan, gärna i god tid, både till föreläsning och kurs.

Boende finns på plats.
Kraftstation & Vandrarhem i Hassela
- Du bokar själv genom: bokning.com Hassela.

"Vi tillsammans med Pachakuti Ayllu ideell föreninegen jobbar för att stödja Q’erofolk i Peru. Aktuella projekt är Wasi Pata (hustak) respektive ett renhållnings- och återvinningsprojekt."

Varmt välkomen!

Urpichay sunquyllay!. (från hjärtat av mitt hjärta all kärlek till hjärtan av ditt hjärta)
KOMMANDE  KURS  I  GÖTEBORG. 29, 30, 31 Oktober

DE INKA Q´EROS VISDOM – ANDINSKA VÄRLDSBILDEN

UNNA DIG EN MAGISK RETREAT TILLSAMMANS MED INKA PAQO/SCHAMAN. ROLANDO PAUCCAR CALCINA FRÅN Q`ERO-PERU.
FÖRELÄSNING OCH HELANDE SCHAMANSKA KURS. 29, 30, 31 Oktober 2021

DE 7 ANDINSKA KODERNA 

  Känner du längtan att frigöra dig från den gamla programmeringen för att nå ett högre medvetenhet och sluta lida?

  Du vill ägna din tid till att observera med ett åtagande att förstå dig själv?

  Vill du återupptäcka ditt ursprungliga väsen genom att lämna buren av perception, omorganisera din existens och skapa din verklighet som du vill från din gudomlighet?

Nu har du möjligheten!

Vi erbjuder dig att återansluta dig med din gudomliga kraft genom de 7 Andinska koderna. Dessa koder är en process av medvetenhet.

 "Ingenting finns för dem som inte interagerar med existensen, och allt är levande för dem som interagerar med livet."

Under två dagar kommer du att; steg för steg förstå ditt liv och dig själv. Med praktiska övningar, kommer du att förstå livet genom direkt kontakt med dig själv och med naturen. Du är jordens och universums medvetande energi.

De 7 Andinska koder.

Kausay = Existens. - Vad är jag?
Anya = Samexistens. – Vem är jag och varför är jag här?
Munay = Villkorslös kärlek. - Älskar jag mig? Älskar jag allt och alla?
Llankay = Synkronisering. - Vart vill jag komma?
Yachay = Kunskap. - Vad vet jag?
Ayni = Reciprocitet. - Ger jag det jag får?
Kausay pacha = Gudomlig närvaro. - Vad är jag?

(Vi vill att du skriver svaren på alla dessa frågor på ett papper och ta med dig till kursen)

  "Ingenting finns om du inte interagerar; oavsett hur mycket du ser med dina ögon ingenting som finns är för dig. Säg hej till alla!"

Q´ero Paqos och Inka folk har haft tre metoder att lära ut:
Genom ord / verb, berättelser runt elden = 33%
Genom att se, observation av miljöerna = 33%
Genom att känna, upplevelse, pilgrimsfärd = 33%
Efter de tre processerna vet du 100% och når visdomen.
- Du kommer att integrera de 7 koderna i dig genom att lyssna, se och känna/ uppleva.
Vi kommer att genomföra praktiska övningar och ritualer.
Q´ero helande sång: Du kommer att njuta av sång healing för att möjliggöra synkronisering med Q'ero-folks medvetna vibrationer.

Vi avslutar kursen den den helig  Despacho-ceremoni.

Kursen ges på spanska och översättas till svenska.
Lärare: Paqo pampa misayoq, Rolando Pauccar Calcina.
Översättare och lärare: Paqo pampa misayoq  Maritza Orellana Aliaga. 

Plats:  skatan - möteslokalen på Skatås motionscentrum Göteborg.

Föreläsning. 29 Oktober. Kl. 16:00 – 18:00 (Adress kan ändras)

 KURS 30 Oktober  Kl. 10:00 – 18:00

 KURS 31 Oktober. Kl. 10:00 – 18:00 

INVESTERING:

FÖRELÄSNING. 250 SEK. Gåva till
q´erofolk.
Betala till Pachakuti Ayllu Swish konto. 123 132 9168 eller till
Bankkonto: Swedbank. 8381-6,694 314 625-5, På meddelande skriv: ”Gåva till Q´ero”.
KURS, två dagar:
Gåvan från. 380 Euro.
Kurs anmälningsavgift 400 SEK. Gåva till Q´erofolk.
Betalar till Pachakuti Ayllu Swish konto. 123 132 9168 eller till
Bankkonto: Swedbank. 8381-6,694 314 625-5, På meddelande skriv: ”Gåva till Q´ero” ( Vid avbokning
Resterande belopp: 320 Euro.
Betalnings info.
kontakta, Maritza Orellana.
Tfn. 0706233717.

E-post: maritza11_@msn.com 

Om oss:
Rolando Pauccar Calcina; föddes som paqo (shaman/präst), han kommer från en tradition av andinska shamaner som kallas Missayoqkuna eller Paq`okuna från Nation Q’ero i Peru, och han är den sjunde generationen, direkt ättling till Inca Pauccar.
Rolando Pauccar växte upp med lamor och alpackor på mer än 4500 möh. I Anderna bergen bland molnen, och lärdes av sina föräldrar upp om sin släkt och sina förfäders kunskaper och traditioner. Nu reser han runt i världen som en Paqo pampa-mesayuq och utför sin uppgift som spirituell guide och fysisk och emotionell healer.

Maritza Orellana, Född i Peru i Anderna bergen. Hon är uppväxt på landet där familjen har i tradition utövat urfolksvisdomen. För Maritza har det varit naturligt att sen barnsben se och använda inka energimedicin. Hon bor sedan 27 år i Sverige, och har sedan 2012 vandrat helarens väg. 2017 följde hon sitt kall och gav sig i väg till källan av inkas visdom som är bevarad i Q´ero Nationen för att lära sig direkt av q´ero paqos. Hon i nio (9) månader, under 2017 och 2018 levde med q´ero folket. Där hon blev initierad till Ñusta Pampa missayoq. Idag utför hon också sin uppgift som spirituell guide, fysisk och emotionell healer. 

"Vi kan förändra världen genom att helt enkelt bli medvetna människor."
Maritza.

Urpichay sonqollay!. (All kärlek från hjärtat av mitt hjärta till hjärtat av ditt hjärta)

Tukuy sunkuymi! (Hjärtligt välkommen!)


Heliga  medicinalväxter.

INKA SCHAMANKA HEALING

VI ÖNSKAR DIG VÄRM VÄLKOMMEN TILL DE MAGISKA CEREMONIERNA UNDER NY MÅNE OCH FULLMÅNEN (Varje månad)
RITUALER:

~ Fullmåneseremoni.
~ Sanga ceremoni med trumresa.
~ Despachoceremoni.
~ Rapé ceremoni med trumresa.
~ Eldceremoni.
* Fullmåneceremoni, vi börjar med att öppna vår heliga plats och ansluter oss till livet i en gammal och vackert urskog.
* Sananga ceremoni med trumresa. (60.Min.) Vi bjuder den heliga Sananga, örtmedicinen från modernaturen i Amazonas. Alla deltagarna kommer att ta emot den i ceremoni.
Ni som håller på med healing, som använder stenar, kristaller, fjädrar, trumma eller skallra, ta gärna med er det. Ni kan rensa med månens energi i ritualen och i elden. Vi ska dansa, sjunga för att hedra och hela oss samt hedra moderjorden.
Vi kommer att övernatta i skogen (tälta) Ta med er tält, sovsäck, liggunderlag, filt, bad kläder, kläder efter väder, hatt eller keps är bra att ha. Myggmedel.
Mat. Varje person tar med sig lätt mat som frukt nötter, bröd Vatten. Två liter.
-Vi bjuder på frukt fika.
För mera information kontakta, Maritza.
tfn.070 632 27 17
PRIS: 300:-
 Sananga. 260:-
Rapé.  260:-
Pachakuti Allu medlemmar 150:-
"Önskar du bli medlem i vår föreningen, betala din medlemsavgift för år2021.
Vuxen 250:-
Ungdom upp till 23 år. 150 och Pensionär. 150:-"
Anmäl dig genom att SMSa till Maritza
Tfn. 0706322717
Efter din anmälan och betalning får du adress till platsen, instruktionen och rekommendationen om maten dagar innan Sanaga och Rapé ceremoni.
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Pachakuti Ayllu´s syfte är att:
”Främja medlemmarnas intresse för urfolkets kultur genom att hjälpa, skapa, utveckla direktkontakt och ömsesidiga relationer med urfolket, samt utbildningar kring och med dessa urfolk.”
Läs mer om föreningen på vår fbsida: https://www.facebook.com/pachakutiayllu/

"Jag lärde Inka q´ero ceremoni under min tid jag levde med Q´ero folk, läran som jag håller helig i mitt hjärta och själ. Jag vill utöva Ayni och ge tillbaka till Ayllu Q´ero. Den Amzon visdom har kommit till mig genom mina guider och människor som har kontakt med urfolk i Amazonas".
- Maritza Orellana, ordförande i Pachakuti Ayllu
Urpichay sunqullay!
Mucho munay.
Obs. Vi följer folkhälsomyndighetens reglerna och rekommendationer.

Sananga ceremoni.

Sananga ögondroppar är gjorda i ritualen av roten och barken av Tabernaemontana Undulata växt. Denna heliga och kraftfulla medicin som har eldens andan används för att läka fysiska och andliga sjukdomar genom att rensa ditt sinne, din energi och få ett helt nytt sätt att uppfatta och fokusera.
Sananga rena anda arbetar med en djuprening på emotionellt, fysiskt och andligt blockerade energier, dessa örtmedicinen som är 100% naturlig saft från växter, hjälper dig att hitta rötterna i din obalans och blockeringar, balanserar och öka din energi genom att rensa de energiavfall som är fast i ditt energi fält och kroppen kallad ”Panema” = Brist på driftkraft, motivation och fokus. Panema representerar också lathet, depression, sorg, otur och negativa energipåverkan som lockar problem och sjukdomar. Dessutom utvidgar dropparna din andliga vision och medvetenhet och kan förbättra din förmåga att läsa andras avsikter, ökar sin långsiktiga vision. Vilket är viktigt för framtiden visualiseringar och förutsägelser, mm. Ökar vår visuella uppfattning, förbättrar färger, ger mer ljusstyrka och ljus till vår vision. (Traditionellt använder stammar i Amazonas Sananga som jaktverktyg för att få skarp uppfattning och koncentration och för att möjliggöra upptäckt av subtila rörelser i den mörka skogen, och för att ta bort Panema). 60min. Du blir hjälp av ikaros och trumresa.

Rapé ceremoni

Rapé är gjord av flera växter från Amazonas, kärnan i denna Rapé är tobaksarterna Nicotiana rustica. Denna Amazonas tobak, även känd som Mapacho, används i stamritualer.
Amazons stammarna betraktar Rapé som en viktig och helig medicin och är mycket försiktig när de producerar den. Den är handgjord i små satser från naturliga ingredienser samlade från djungeln; ingredienserna soltorkas, sedan mals för hand upprepade gånger tills rätt konsistens uppnås. Processen att göra Rapé är både tidskrävande och arbetskrävande men utförd med stor omsorg. Stammarna sjunger och ber vanligtvis under tillverkning av deras medicin. Rapé sägs att det kan hjälpa till med att frigöra emotionella, fysiska och andliga sjukdomar och underlättar negativitet och förvirring. Det kan hjälpa till att öppna och balansera chakran, rensar energi fält. Det kan ge ett skärpt, mer fokuserat sinne, det ger en varaktig lugnande, grundstötande effekt på känslorna, rensar tunga energier från en person eller ett utrymme, den kan hjälpa till avgiftning av både kropp / sinne och rapé hjälper till att avgifta kroppen genom att rengöra bihålor, överflödigt slem, toxiner och bakterier och därigenom hjälpa till att bekämpa relaterade förkylningar och andningsbesvär, mm.
Den heliga medicinen administreras med ett "Tepi" -rör tillverkat av bambu, Shamanen blåser rapé pulver från en Tepi i varje näsborre. Du blir hjälp i healing process av ikaros och trumresa.

Bild. @artbyjasmingokboga. Artist Bild. @artbyjasmingokboga. Artist

MUNAY´KI, FEMININ ENERGI, DEN MÖRKA OCH OÄNDLIGA KÄLLA TILL LIV.

MÅNMEDITATIO.- Vi börjar med att koppla oss till moderjordens källa, till månens energi och universums energikälla. 1tim. ( 17:30. 18:00)
MUNAY.- Mörk energi. Det kallas kärlek, du kommer att ta del av hemligheten av den mörka källan till den heliga feminina energi och dess oändliga kraft. 1tim.(18:00 - 19:00)
Fika paus. 30 min.
LIVMODERN RIT~13 MUNAY´KI.- Du kommer att lära dig om ursprung av denna uråldriga riten, skapa en helig altare för denna ceremoni och healing. 1tim.(19:30 - 20:30)
MÅNCEREMONI.- Vi kommer att skapa en despacho ceremoni och avslutar med eldceremoni under fullmåne. 1,5tim.(20:30 - 22:00)
WWW.theriteofthewomb.com
Hjärtligt välkommen till en helande Kurs och magiskt ceremoni.<3<3<3
* När en kvinnan helar sin livmoder, kommer åt sin egen kraft. Helar sig själv, sina barn, sin blodslinjen och världen.
* Livmodern är inte en plats för att lagra rädsla, skam eller smärta. Livmodern är en plats för att skapa glädje och ge ljus till livet.
*När kvinnorna och flickorna får riten kommer de att ha gåvan att hela andra i ceremoni och ge gåvan till andra.
- Med sin första blödning en kvinna inser sin makt.
- Under hennes år av menstruation sätter makt i praktiken.
- I mogen ålder, efter klimakteriet hon är makt.
"Detta visdom är från infödda kvinnor från Amazonas".


Munay!


Bild. @artbyjasmingokboga. Artist