Yachay wasi
Kurser & Workshops  2023
Yachay = Visdom, Lära
Wasi = Hus, Hem

Visdom är med-vet-enhet och det når man endast genom upplevelser.

Under hela mitt liv har jag lyssnat till min inre röst, själens röst, och jag  följer den. Livets energi guidade mig för att korsa dalar, berg, floder och hav.
Livet erbjuder oss underbara upplevelser. Jag inte visste något om Sverige, jag kom hit med min 9 månader gamla son i famnen 1994 januari månad mitt i vinter, det var spännande och utmanande, vi omfamnade hela platsen med tillit.
Jag älskar att veta vad som intresserar mig och att utforska som ett nyfiket barn. Visdom når man genom upplevelser inte från memorerad kunskap från böcker, eller från nånting som man har hört, sett på tv.
Jag medveten har älskat och jag har lärt mig att älska mig själv och livet. Jag har skapat min egen verklighet. Jag har också skapat två underbara varelser (mina barn).
2012 bestämde jag mig för att lära mig om mina förfäders visdom, av de sista Inca-ättlingarna, Q´ero folk som fortfarande bor i Q´ero Nation - Peru på toppen av Anderna heliga berg.
2017 gav jag mig ut för att gå min Q´apaq ñan (vägen till medvetande) genom de heliga bergen i 9 månader (2017-2018) för att hitta min Apu (medveten energi). För att komma till min Apu var det nödvändigt att släppa alla mina övertygelser, alla roller, identiteter, all kunskap, programmeringar om vem jag var. För att sedan ta emot utrensningsritualer i de isiga glaciärsjöar och pilgrimsfärder mest ensam på toppen av bergen, många dagar och nätter, där släppte jag allt.  Där blev jag initierad som Paqo Ñusta pampa misayoq av högt uppsatta Paqos män och kvinnor.
Jag är ett universum i ständig förändring och min kraftkälla är det fruktansvärda mörkret. I det mörka tomrummet finns hela skapelsens heliga energi, det kallar vi KÄRLEK.

RETREAT & PILGRIMSFÄRD I MAJ 2022

1.-De 7 ANDINSKA KODERNA - DE INKA ARV FÖR MÄNSKLIGHETEN, Ritualer. är den första delen av utbildning ( 6, 7 Maj)
2.- DE 9 ANDINSKA DIMENSIONER - DE INKA ARV FÖR MÄNSKLIGHETEN, Ritualer. Andra del av utbildning ( 20, 21 Maj)
3.- DE 4 GUDOMLIGA ELEMENTEN, OCH DE 3 ANDINSKA VÄRLDAR. Ritualer Är den tredje delen.
4.- DE ANDINSKA CHAKANA, DIN HELIGA MISA & SAMISK VISDOM. Ritualer och Pilgrimsfärd till Nordiska heliga Apus CUONJÁVÁGGI (Lapporte) och Pampa misayoq HATUN KARPAY. (fem dagar retreat i Sápmi 23 - 29 Maj) 

DE 7 ANDINSKA KODERNA, INKA ARV FÖR MÄNSKLIGHETEN.

2023


HJÄRTLIG VÄLKOMMEN ATT TA DEL AV DE HELIGA INKAS ARV. DIREKT FRÅN INKA - Q´ERO ALTO MISAYOQ (INCA PRÄST) ROLANDO PAUCCAR CALCINA.


DE 7 ANDINSKA KODERNA, är inkaförfädernas visdom, ett arv till mänskligheten som har skyddats och bevarats av Q'erofolket.
De 7Andinska koderna är inte en väg att följa, inte heller lagar och regler. De sju heliga koderna är nycklar för att öppna och börja en utvecklingsprocess.
Dessa koder hjälper dig att öppna din perception så att du upptäcker dig själv, din gudomlighet och din koppling till helheten. Ge dig möjlighet att nå i två dagar en djup transformation.
Under kursen du kommer att ägna din tid till att observera dig och allt, med ett åtagande att förstå dig själv.
Du kommer att steg för steg återupptäcka ditt ursprungliga jag.
Med varje kod kommer att falla varje del av buren du befinner dig i, just nu.
Du kommer att bli medveten om livets energi.
De Apu (Helig berg/ medvetande energi) säger: ”Ingenting finns för dem som inte interagerar med existensen, oavsett hur mycket du ser med dina ögon ingenting som finns är för dig, och allt är levande för dem som interagerar med livet”.
Du är jordens och universums medvetande energi.

De 7 Andinska koder:
1. Kausay = Existens. - Vem är jag?
2. Anya = Samexistens. - Varför är jag här?
3. Munay = Villkorslös kärlek. - Älskar jag allt och alla?
4. Yankay = Synkronisering. - Vart vill jag komma?
5. Yachay = Kunskap. - Vad vet jag?
6. Ayni = Reciprocitet. - Ger jag det jag får?
7. Kausay pacha = Gudomlig närvaro.-Vad är jag?
(Vi vill att du skriver svaren på alla dessa frågor på ett papper. Du ska läsa svaret för oss i början och under kursen.)

INKAS LÄRDOMS METODER: KURSEN FÖLJER INKAS LÄRDOMS METODER:
Q´ero Paqos och Inkafolket har haft tre metoder att lära ut:
Genom ord / verb, berättelser runt elden = 33%
Genom att se, observation av miljöerna = 33%
Genom att känna, upplevelse, pilgrimsfärd = 33%
Efter de tre processerna vet du 100% och når visdomen.
* Alla 7 koderna kommer du att integrera i dig som ursprungsbefolknings gör.
* Du kommer att sätta i praktiken varje kod under lektionen
* Du kommer att genomföra praktiska övningar och ritualer.
* Du kommer att njuta av musik och soundhealing för att möjliggöra synkronisering med universums medvetna vibrationer.
* Vi kommer att skapa och hela oss med en despacho ceremoni (Tacksamhets gåva till Pachamama) för moderjord och universum.OM OSS.

Rolando Pauccar Calcina

Rolando Pauccar Calcina, växte upp med lamor och alpackor på mer än 4500möh. I Anderna, bergen bland molnen, och lärdes av sina föräldrar upp om sin släkt och sina förfäders kunskaper traditioner och visdomen. Han började sin resa till att bli Altomisayoq 2017 och vandrade sin Q´apaq Ñan (Incas väg) från Peru till Argentina och led andra människor i 100 dagar. Han förenade igen många inkastäderna och aktiverade klaffplatser med ritualer. Han har tagit emot flera KARPAY(Initiationer) de heliga ritualer som en Paqo – Alto misayoq behöver ta emot. Nu reser han runt i världen som Inka Paqo och utför sin uppgift som spirituell guide, fysisk och emotionell healer.


Maritza Orellana, Ñusta Paqo pampa misayoq (medicin kvinna/ shamana)

Maritza Orellana, Född i Peru i Anderna bergen. Hon är uppväxt på landet där familjen har i tradition utövat urfolksvisdomen. För Maritza har det varit naturligt att sen barnsben se och använda inka energimedicin. Hon studerade på universitet företag ekonomi i 5 år, och är utbildad frisör också. Hon bor sedan 27 år i Sverige, och har sedan 2012 vandrat helarens väg. 2017 följde hon sitt kall och gav sig i väg till källan av inkas visdom som är bevarad i Q´ero Nationen för att lära sig direkt av q´ero paqos. Hon i nio (9) månader, under 2017 och 2018 levde med q´ero folket. Där hon blev initierad till Ñusta Pampa missayoq. Idag utför hon också sin uppgift som spirituell guide, fysisk och emotionell healer. I 2017 grundade hon tillsammans med tre andra personer den ideella föreningen Pachakuti ayllu här i Sverige och Pachakuti Ayllu Q´eros Originarios i Q´ero- Peru tillsammans med Q´erofolket.
Samay Juan hidalgo, Han föddes i Anderna i Ecuador och kommer från ursprungsfolket Kitu Kara. Han har utövat andinsk musik sedan han var barn och har utvecklat en magisk andinsk sound healing.
KURSDAGAR OCH TIDER:
Fredag 6 till lördag 7 maj.
Fredag 6/5, Kl. 9.00 samling.
Workshop. Kl. 10:00 till 17:00 (Vi anpassar tider för fika, lunch och mellanmål)
Kl: 17:00 18:00 Soundhealing med Rapé ceremoni (Rapé, frivilligt)
18:15. Middag.
Lördag 7/5 Kl. 08:00 till 9:00 fruktos
Workshop Kl. 10:00 till 17 (Vi anpassar tider för fika, lunch och mellanmål)
Despacho ceremoni. 17 -18:30
Kursen ges på spanska och översättas till svenska.
- Lärare, Rolando Pauccar Calcina.
- Översättare och lärare: Maritza Orellana Aliaga.
Stöd och support under hela kursen av, Rolando Pauccar och Maritza Orellana
- Andinska Sound healing. Samay Juan Idalgo.
INKLUDERAR:
I två dagar workshop med hel-måltid och fika (vegetariskt och glutenfritt)
Enkel logi, ta med dig sängkläder och handduk.
_________________________________________
Lördag kväll 7/5 till 8/5 söndag. Energi healing - Medvetande ceremoni med växtmedicin. Ikluderat, Brunch söndag Kl. 10:00  (400 euro. Betalas separat)
_________________________________________
INVESTERING:
Din investering i dig själv och din egen personlig utveckling är: 4000 SEK.
Medlemmar i Pachakuti Ayllu föreningen. 3800 SEK
Betalningsalternativ
* Swish, salong inka. Kontonr. 123-068 53 21
* Faktura. Kontakta Maritza O.
* Delbetalning med Klarna. Boka din deltagande på Bokadirekt. Du väljer under: Kurs.
ANMÄLNING.
Anmälningsavgift: 800 SEK Betalas till Pachakuti Ayllu föreningen, och skriver gåva.
Swishkonto: 123 132 91 68.
(Anmälning är bindande, återbetalas ej vid avbokning, men du kan överlåta din plats till någon annan)
Sista anmälningsdag 2022-03-31
Resterande belopp ska betalas innan kursstart 2022-04-25.
kontakta, Maritza Orellana.
E-post: maritzaoral@gmail.com
Tfn. 070 632 27 17
"Vi kan förändra världen genom att helt enkelt bli medvetna människor."
Allin sonqoymi chayamuy! (Hjärtligt välkommen!)

 

DE 9 ANDINSKA DIMENSIONER / NIVÅER AV MÄNNISKANS MEDVETANDE,
INKA ARV TILL MÄNSKLIGHETEN

2023

DE 9 ANDINSKA DIMENSIONER / NIVÅER AV MÄNNISKA MEDVETANDE

HJÄRTLIG VÄLKOMMEN ATT TA DEL AV DE HELIGA INKAS ARV. DIREKT FRÅN INKA Q´ERO ALTO MISAYOQ (INKA PRÄST) ROLANDO PAUCCAR CALCINA.


DE 9 ANDINSKA DIMENSIONER / NIVÅER AV MÄNNISKA MEDVETANDE, är Inkaförfädernas visdom, ett arv till mänskligheten som har skyddats och bevarats av Q'erofolket.
De 9 andinska dimensionerna är uttrycket för livet och nivåerna av mänsklig evolution. Att veta om dessa dimensioner och känna till dem kommer att förändra hur du ser på dig själv och blir medveten om ditt ursprung och vart du är på väg.
Rolando Pauccar Calcina är den sjunde ättlingen till Inca Pauccar som tillhörde Inka ”kungafamiljen” Rolando föddes för att vara Paqo (präst/shaman) och kommer från en tradition av andinska shamaner som kallas Missayoqkuna eller Paq`okuna från Nation Q'ero i Perú.
Enligt antropologer och historiker, Q`erofolket är "El último Ayllu Inca" (Det sista Inka samhället) och inka ättlingar. Det blev deklarerad år 2007 som den Peruanska Immateriella Arv, och deklarerad av UNESCO som mänsklighetens immateriella arv.
Q´erofolket har bevarat den inkatraditionen och visdom utan inflytande från den moderna samhälle högt upp i Andernas bergen sedan spanjorerna kom till Peru.
DE 9 DIMESIONER / NIVÅER AV MÄNNISKAN MEDVETANDE:
1.- Pachamama = Jorden. Det är den första evolutionsnivå, det innehåller det fysiska världen, eller den fysiska kroppen.
2.- Runa = människan. Den andra evolutionsnivå är mänsklighetens upplevelse som ett, som andlig och ansvarig för allt på jorden som den mest utvecklade arten och som en gudomlig varelse.
3.- Jampiq = Fysisk healer. Den tredje evolutionsnivå är en högre nivå. Här, man tar ansvar och ägna sig åt att upprätthålla ordning i den fysiska världen (fysisk healer) där man är organisatör och programmerare av den kemiska och biologiska evolutionen. Han börjar med sig själv.
4.- Pampa misayoq = Medvetenhet, De fjärde evolutionsnivå. Här är de personer som har övervunnit den fysiska världen, h@n ägnar sig att känna den osynliga världen, h@n har nått en högre medvetenhet och jobbar med symboler. Medvetenhet = hälsa, omedvetenhet = sjukdom.
5.- Alto misayoq = Behärskning av materia och tid. Den femte evolutionsnivå. Här människa når visdom om materia, tid och rum. Här h@n kan materialisera och dematerialisera och besjäla saker, han kan åberopa från framtiden, till och med människor och också de Apus, för att i denna dimension finns inte tid och rum, en alto misayoq kan vara i flera eller olika platser samtidigt.
6.- Kurak akulleq= Stillhet. Den sjätte evolutionsnivå. Här de paqo eller präst är isolerad från sin art och i en process av omstrukturering av sin fysiska och mentala kropp. Där har tid och rum inget värde och befinner sig i vila.
7.- Inka Malqo = Skapare. De sjunde evolutionsnivå. Här, de paqo är i sin egen skapelseprocess. Den fysiska kroppen genomgår en genetisk transmutation för att smälta samman det förflutna med framtiden och här sker dess återfödelse och blir en inka.
8.- Sapan Inka = Gud på jorden. De åttonde evolutionsnivå. Här de paqo är i tillståndet av full närvaro, h@n är inte beroende av sin art, här är man gud på jorden, en stjärna på jorden eller solens barn. I den här nivån har man fullständig kraft över naturen och hela jorden och alla människor.
9.- Tayta Inti = Solen. Den nionde evolutionsnivå, detta är den mänskliga artens högsta aspiration i sin evolutionära skala. En del av jobbet består av att genomgå varje del av evolutionsprocessen.
På detta sätt är varje nivå och dimension av den evolutionära skalan sammankopplad med varje element eller form av liv i universum.
I denna utvecklingsprocess är chakanan helt enkelt en bro för att komma åt var och en av dimensionerna. Varje nivå av evolution är en form av de dimensionen.
INKAS LÄRDOMS METODER:
Q´ero Paqos och Inka folk har haft tre metoder att lära ut:
Genom ord / verb, berättelser runt elden = 33%
Genom att se, observation av miljöerna = 33%
Genom att känna, upplevelse, pilgrimsfärd = 33%
Efter de tre processerna vet du 100% och når visdomen.
* Du kommer att förstå, känna och integrera medveten din värld och dimensionen du befinner dig genom att lyssna, se och känna.
* Du kommer att genomföra praktiska övningar och ritualer.
* Du kommer att praktisera din resa i olika dimensioner medveten med hjälp av din misa.
* Du kommer att lära dig praktiska ritualer för att förstå dimensionerna och din resa.
* Du kommer att njuta av sound healing för att möjliggöra synkronisering med den medvetande energi som är ljud och vibration.
Värdarna:
@Pachakuti Ayllu
@Salonginka energihealing.
@ Råsta gård.


INKAS LÄRDOMS METODER:
Q´ero Paqos och Inka folk har haft tre metoder att lära ut:
Genom ord / verb, berättelser runt elden = 33%
Genom att se, observation av miljöerna = 33%
Genom att känna, upplevelse, pilgrimsfärd = 33%
Efter de tre processerna vet du 100% och når visdomen.
* Du kommer att förstå, känna och integrera medveten din värld och dimensionen du befinner dig genom att lyssna, se och känna.
* Du kommer att genomföra praktiska övningar och ritualer.
* Du kommer att praktisera din resa i olika dimensioner medveten med hjälp av din misa.
* Du kommer att lära dig praktiska ritualer för att förstå dimensionerna och din resa.
* Du kommer att njuta av sound healing för att möjliggöra synkronisering med den medvetande energi som är ljud och vibration.
KURSDAGAR TIDER OCH PLATS.
Fredag 20 till lördag 21 maj.
Fredag 20/5 Kl. 9.00 Samling.
Workshop.
Kl, 10:00 till 17:00 (Vi anpassar tider för fika, lunch och mellanmål)
Kl: 17:00 - 18:00 Soundhealing med Rapé ceremoni (Rapé, frivilligt)
18:15. Middag.
Lördag 21/5 KL, 08:00 till 9:00 fruktos
Workshop Kl. 10:00 till 17:00 (Vi anpassar tider för fika, lunch och mellanmål)
Avslutning med despacho ceremoni. 17 -19.00
Plats:
Råsta gård.
INVESTRING: I din personliga utveckling.
Workshop två (2) dagar: 4000 SEK.
Medlemmar i Pachakuti Ayllu föreningen. 3800 SEK
INKLUDERAR:
I två dagar hel-måltid och fika (vegetariskt och glutenfritt)
Enkel logi, ta med dig sängkläder och handduk.
___________________________________________
Lördag 21/5 till 22/5 söndag. Energi healing - Medvetande ceremoni med växtmedicin. Ikluderat, Brunch söndag Kl. 10:00
(400 euro. Betalas separat)
___________________________________________
ANMÄLNINGAR.
Anmälningsavgift: 800 SEK. Betalas direkt till Pachakuti Ayllu
Swishkonto: 123 132 91 68. 
Resterande belopp: betalas senast 2022-05-15

Sista anmälningsdag 2022- 04- 27
Betalningsalternativ
* Salong inka. Swishkontonr. 123-068 53 21
* Faktura. Kontakta maritza O.
 Mojlighet på  delbetalning med Klarna. Då du  bokar din deltagande på Bokadirekt.)
Kontakta, Maritza Orellana. E-post: maritzaoral@gmail.com
Tfn. 070 632 27 17
Kursen ges på spanska och översättas till svenska.
LÄRAREN.
- Rolando Pauccar Calcina.
- Översättare och lärare: Maritza Orellana Aliaga.
- Sound healing. Samay Juan Idalgo.
OM OSS.
Rolando Pauccar Calcina; föddes som paqo (shaman/präst), han kommer från en tradition av andinska shamaner som kallas Missayoqkuna eller Paq`okuna från Nation Q’ero i Peru, och han är den sjunde generationen, direkt ättling till Inca Pauccar.
Rolando Pauccar växte upp med lamor och alpackor på mer än 4500 möh. I Anderna bergen bland molnen, och lärdes av sina föräldrar upp om sin släkt och sina förfäders kunskaper och traditioner. Nu reser han runt i världen som en Paqo pampa-mesayuq och utför sin uppgift som spirituell guide och fysisk och emotionell healer.
Maritza Orellana, Född i Peru i Anderna berg. Hon är uppväxt på landet där familjen har i tradition utövat urfolksvisdomen. För Maritza har det varit naturligt att sen barnsben se och använda inka energimedicin. Hon bor sedan 27 år i Sverige, och har sedan 2012 vandrat helarens väg. 2017 följde hon sitt kall och gav sig i väg till källan av inkas visdom som är bevarad i Q´ero Nationen för att lära sig direkt av q´ero paqos. Hon i nio (9) månader, under 2017 och 2018 levde med q´ero folket. Där hon blev initierad till Ñusta Pampa missayoq. Idag utför hon också sin uppgift som spirituell guide, fysisk och emotionell healer.
Musik. Samay Juan Idalgo, Han föddes i Anderna i Ecuador och kommer från Inka ursprungsfolket Kitu Kara. Han har utövat andinsk musik sedan han var barn och har utvecklat en magisk andinsk soundhealing.
_______________________________________
KOMPLETTERANDE MÄSTARKURS QHAPAQ -ÑAN - 2022.
1.-DE 7 ANDINSKA KODERNA, INKA ARV TILL MÄNSKLIHETEN.
2.- DE 4 GUDOMLIGA ELEMENTEN, OCH DE 3 ANDINSKA VÄRLDAR.
3.- QAPQ ÑAN OCH HATUN KARPAY I COUNJÁVÁGGI 7 LAPPORTEN. 24.29 MAJ 2022. (Sju dagar retreat i Sápmi). Sista vecka i Maj. Är den fjärde delen av utbildning.
________________________________________
Allin sonqoymi chayamuy! (Hjärtligt välkommen!)
Urpichay sonqollay!. (All kärlek från hjärtat av mitt hjärta till hjärtat av ditt hjärta)
 

QHAPAQ ÑAN  &  HATUN KARPAY  I  ČUONJÁVÁGGI / LAPPORTEN.
ANSLUTNING  MED  DE  NORDISKA  BERGENS  ENERGI.

SAMISK OCH INKA-Q'ERO VISDOM, MÄNSKLIGHETENS IMMATERIELLA KULTURARV
Retreat & pilgrimsfärd 2023

QHAPAQ ÑAN = Vägen för medvetandets utveckling, pilgrimsfärd.
HATUN KARPAY = Stora initiering som Paqo (präst) Pampamisayoq (Shaman, jordens väktare)
NORDISK SHAMANSK RETREAT, 7 DAGAR I DET HELIGA SÀPMI OCH SAAJVE VAERIE (Heliga fjäll / Apus)

Rolando Pauccar Calcina,  Paqo (präst) Alto misayoq fårn Q´ero- Peru

Historia.
I Sydamerika för 700 år sedan förutsåg de gamla inkaprästerna konsekvenserna av spanjorernas framtida ankomst. De skickade prinsarna av de två dominerande nationerna vid den tiden, Inkafolket och Qollas, till en plats långt från Cusco, nu känd som Q'eros Nation.
Dessa prinsar hittade en lämplig plats på Cuscos höjder och efter att ha gjort olika studier på platsen lade de grunden till vad som skulle bli en ny stad i Cusco i väntan på ankomsten av en ny Inka som skulle komma århundraden senare.
Efter att erövrarna anlände, denna nya Inka känd som Inca Pauccar tillsammans med ett kungligt följe anlände till den plats som tillkännagavs för 200 år sedan.
Men medvetna om den förödelse som spanjorerna hade orsakat bestämde de sig för att det inte var dags att regera utan att skydda sina förfäders kunskap och visdom genom att dölja sin kungliga härstamning och ändra sina quechua-namn mot latinamerikanska namn samtidigt som de utan åtskillnad övertog jordbruksarbete.
Inca Pauccar och hans familj befolkade denna plats och flera generationer senare, på 50-talet kontaktades de för första gången av det västerländska samhället. Detta är anledningen till att Nation Q ́eros, bevarar tradition, seder, språk och medicin med ursprung från inkatiden. Det finns dock en profetia som säger att 7 generationer efter inka Pauccars ankoms så skulle en pilgrim energiskt förena sitt folk och vandra inkaernas heliga väg (Qhapaq Ñan).
Rolando Pauccar Calcina är den 7 generationen av Inca Pauccar som håller på att ena ursprungsbefolkning i världen.
I Norden för 11 000 f.Kr när isen började smälta, längs Norges norra kust kom människor till Sápmi eller norra Skandinavien, Finland och Kolahalvön. Små grupper av fiskare, jägare och samlare koloniserade landet från olika håll.
Det finns daterade boplats vid en sjö Dumpokjaurati, cirka 2 mil öster om Arjeplog, från 7800 fKr.
Sedan dess har den komsa -kulturen har funnits på samma plats genom historien. Den samiska kulturen grundades på muntliga traditioner och liknar de andra urfolk i världen. De lade fokus på denna värld, deras primal-religion var en stark tro, de dyrkade naturen. Jord och vatten betraktas som levande väsen och måste respekteras genom riter och ett varsamt liv. En nåjd (”den kloke”) /präst eller shaman var en sorts vislärare och viktig person för att utöva dessa riter. Kristendomen kom 1600 - 1700 och under århundrade levde den traditionella samiska religion sida med sida med kristendomen. De försökte att kristna samerna gå hand i hand med kungamaktens sträva att erövra Norrland.

När religionen blev ett maktmedel begicks många övergrepp mot samerna, precis som i Peru och andra urfolk i världen. 1671 samlades många av det så kallades trolltrummor in och brändes. Under tvång besökte samerna kyrkans gudstjänster. En del samer anammade den kristna lära men många fortsatte med de traditionella ceremonierna i hemlighet och har bevarat det tills nu.
Peter Fourbears Armstrand är en välkänd Nåjde i Sápmi, och en mycket duktig samisk trummakare. Hans mormor och mor, utövade och bevarade visdomen i hemlighet och överförde den till honom. Nu stödjer han många människor med shamansk samisk healing. Och delar med sig av sina förfäders visdom till världen, genom sina privata kurser om samisk healing och trumbygge.
Med all kärlek vi välkomnar alla våra systrar och bröder som är redo att följa med oss till det NORDISK QÀPAQ ÑAN.

Peter Fourbears Armstrand. Nåjde / shaman i Sápmi

Peter Fourbears Armstrand i Jänkänalusta, välkomnar dig i Sàpmi naturen, där kommer du att lära dig det samiska visdom och ritualer.
Rolando Pauccar Calcina Q´ero Paqo Altomisayoq och Maritza Orellana paqo pampamisayoq kommer att lära dig den Inka-Qéros kultur, visdom samt heliga ritualer, i den ingår din pilgrimsfärd till de heliga nordiska Apus Nissuntjårro och Tjuonatjåkka som formar den magiska portalen Čuonjávággi/Lappporten och till den magiska mamaccocha Čuonjájávri.
Med all respekt, ödmjukhet och kärlek kommer vi att hedra vår nordiska Saajve vaerie (heliga fjäll/Apu (berg) och Jávri(sjö)/mamaccocha.
Enligt den samiska och Andinska urgamla tradition och visdom, de Saajve vaerie (heliga fjällen) / apus (berg) bevarar den heliga andan/energi och våran förfädernas visdom. Där ska du ta emot din initiering HATUN KARPAY (Återanslutning till den heliga energi/Anden)
Varför är det viktigt att vandra till de Apu/berg?
De Same nåjd lever här i den nordiska delen av jorden nära de höga fjällen lika som de Q'ero Paqo/Schaman lever högt upp i Andernas berg över 5000 möh. De är anslutet till Berg / Apus heliga Anden.
En Same Nåjd, och en Q'ero Paqo/ schaman är medvetna och andliga människor.

Andlighet är ett medvetandetillstånd och enorm livstillfredsställelse. Den tillstånd kan man nå och kännas i naturen högt upp i bergen, när man ser den oändliga storheten och skönheten runt omkring. Där på toppen av bergen i det tillståndet, tar hela väsen emot sin kraft och gudomlighet.
Vi erbjuder dig till en magisk resa och heliga ceremonier som görs av en Same Nåjd och en Q'ero Paqos i den nordiska berg.
Rolando Pauccar Calcina, Inka ättling och Q'ero Paqo tillsammans med Peter Fourbears Armstrand, Same nåjd och Maritza Orellana ñusta-pampamesayoq Paqo, kommer att göra heliga ceremonier bland de Nordiska Saajve Vaerie(heliga fjäl)/ Apu/bergen.
Nu i Maj 2022 bjuder vi in dig till denna magiska retreat med workshop, heliga ritualer och pilgrimsfärd.
Vill du medvetet väcka upp din ursprungliga visdom, ta emot i ceremoni de heliga Nordiska Apus kraft?
Vill du medvetet ansluta dig till Pachamama, här i den nordiska heliga platsen i ceremoni och omfamna din gudomlighet? Du har chans nu! Följa med oss!
DETTA INGÅR I PAKETET:
1.-Worq shopp två (2) dagar i Sápmi - Jänkänalusta. De Samiska visdom och ritualer. Q´eros visdom om Kausay Pacha och de 4 elementens kraft.
2.- Helig ceremoni i Sápmi.
3.- Helande pilgrimsfärd till Čuonjájávri /Lappporte.
2.- Samisk ritual och
3.- Q´eros Ritual Despacho ceremoni.
Måltider.
6 frukost (Tisdag 24 - söndag 29)
6 luncher (Tisdag 24 - lördag 28)
6 middagar. (Måndag 23 - lördag 28 sep.)
4 nätter i gemensamt tält eller i eget tält.
1 natt i eget tält.
1 natt på vandrahem   Värdar:
Pachakuti ayllu, S
along Inka energihealing. Peter Fourbears Armstrand, Rolando Pauccar Calcina, Maritza Orellana.

Maritza Orellana Aliaga, ñusta pampa misayoq från Peru bor i Sverige.


SCHEMA:

Måndag 23 maj.
Vi hämtar dig från flygplatsen eller tågstationen.
Välkomnar alla retreats deltagare. Gemensam middag kl. 18:00
Tisdag 24 och onsdag 26 maj, Kl.08.00 har vi gemensam frukost, Kl.13.00 Lunch och Kl. 18:30 middag.
Tisdag 24 maj
Kl. 09.30-18.00 Workshop - Samisk visdom.
Kl. 20:00- 21:00 Samisk trumresa.

Onsdag 25 maj
Kl. 9:30-18.00 Workshop - Andisk visdom
Kl. 20:00 Helig ceremoni.
Torsdag 26 maj
Fri tid för promenad och bad, om väder tillåter.
Kl. 15:00 åker till Abisko vandrahem.
kl. 17:00 Middag
Tidig läggdags, förberedelse för vandring dagen efter.
Fredag 27 maj
Kl. 07:00 frukost.
Kl. 8:30 Startar pilgrimsfärden.
Ankomst ungefär Kl. 18:00.
Middag fixar man själv. Vi tältar under natten vid sjön Čuonjájávri och Apu Čuonjávággi/Lappporten.
Lördag 28 maj
Kl. 07:00 frukost
Kl. 9:00 KARPAY ceremoni och despacho ceremoni.
Kl. 13:00 Återvänder till Abisko, framme till vandrahem ungefär Kl. 20:00
Middag och vila.
Söndag 29 maj
Kl. 9:00 frukost med avslutning
Kl.12:00 lämnar vi vandrahemmet.

Ta med till pilgrimsfärd:- Egen mat och snacks för två dagar. Vi rekommenderar lätt mat för mindre packning. Det finns en Ica affär i Abisko där kan man köpa det som behövs.
-Termos, kosa.
- Vattenflaska. (Vatten är rent i Abisko nationalpark och man kan dricka från bäckar.
Egen tält, vintersovsäck, liggunderlag vandringsstavar, vattentäta kängor. Kläder efter väder och temperatur.
- Om det finns fortfarande mycket snö det finns snösko att hyra på vår boende.
- God fysisk kondition krävs.
_______________________________________
OBS! ”Om det fortfarande finns mycket snö och det är svårt att vandra till Čuonjávággi/Lapporten så kommer vi att vandra till en närmare Samisk helig Apu”, då inkluderat allt i priset.
______________________________________
Anmälningar görs via SMS till 0706322717 eller e-post: maritza11_@msn.com
INVESTERING:  22000 SEK.
Prisinformation om betalning skickar vi via epost.
Hampuy! Hampuy! Hampuy!
Tukuy Allin sonqoymanta Wasipi!
Vi välkomnar dig HEM med all kärlek!


Kontakta oss. 
För mera information och anmälningar.

 
E-post
Telefon

DEN ANDINSKA MISA, KRAFT OCH MAGI
Workshop 2023

Misa, de inka Q´ero chakana, de heliga andinska geomtri.

VÄLKOMMEN ATT LÄRA DIG ANVÄNDA DEN ANDINSKA MISA, DESS KRAFT OCH MAGI!
INNEHÅLL 
Lär dig om betydelse och kraften av din misa samt användningsteknikerna.
Den andinska misa, är den heliga andinska geometri, representation av de chakana.
De chakan är den andinska kors, de fyra stjärnor som bildar den södra kors och den representerar det perfektion av den andinska visdomen.
Chakana betyder bro, mellan det som existerar och det som inte existerar, och y bro mellan hjärnan och hjärtat.
Den andinska misa är uttrycket för vad människan redan har inuti och visar vem h@n är. Det är ett altare och det personliga universum. Din misa är nyckeln till att ansluta dig till ditt inre och yttre universum och det består av tre vackra Q'ero-tyger.
Q'ero paqos eller shamaner använder sin misa som en helig verktyg, och som ett orakel.
Att vara en "Misa-yoq" betyder: Den som bär sitt eget universum och är skaparen av sin egen verklighet.
En misayoq är medveten om sitt liv och vet att hela hans värld är hans egen skapelse. En medveten misayoq är en förvaltare av sin styrka, kraft och visdom, h@n här ansvaret för sitt liv, sina handlingar, sina känslor och tankar. H@n har förmågan och kraften att hantera sin energi som är kopplad till sitt bärbara universum, som i sin tur är kopplat till det oändliga universum. För en paqo det misa är ett heligt verktyg som hjälper att hela sig själv och andra. Det är sin helig medicin.
DATUM:
Lördag 29 januari 2022 kl. 10:00 till 18:00
Lördag 26 februari 2022 kl. 10:00 till 18:00
Fika och mellanmål ingår.

Kurs och Despachoceremoni.Workshops tema:
1.- De Chakana, helig geometri. Lär dig om det supra metafysisk konstruktion.
2.- De Andinska trilogi. Lär dig om de tre kompletterande världarna, tre lodräta punkter som bildar tillvarons oändlighet som representeras av tre djur och sina egenskaper.
3.- De andinska dualitet. Lär dig om de tre horisontella punkterna, de representerar kunskapens oändlighet, det kända och det okända, och vi är sammanflätade vibrationer.
4.- De fyra elementen. Lär dig om de fyra elementens krafter, representerade av fyra färger.
5.- Lära dig om: De maskulina och feminina energi, den positiva och negativa energierna som skapar helhet.
6.- Praktik. Lär dig om initiering av de misa, praktiska tekniker för att använda den för healing, som orakel och för ritualer.
7.- Grupp healing. Skapa en despacho för personligt rening av tunga energier. Och en despacho för husrensning. Och eld ceremoni.
Vi avslutar med sång och dans.
Ingår fika och mellanmål.

INVESTERING: 2600 SEK
Pachakuti ayllu medlemmar: 2400 SEK.
Anmälningar.
Ring eller SMSa. 018 107131
Anmälningsavgift: 400 SEK. Går direkt som donation till Pachakuti ayllu föreningen. Swishkonto: 123 132 9168. (vid avbokning återbetalas ej.)
Betalning: Resterande belopp, (2200 eller 2000) betalas genom:
-Swishkonto nr. 123-068 53 21
- Faktura.
Delbetalning med Klarna. Gå in och boka på Bokadirekt. Salong Inka. Kurs. Och väljer Klarna.
Allin sonqoymi chayamuy! (Hjärtligt välkommen!) 


Helig  watanas handvändning & Quechua
Onlinekurs start 2023

Bli, Awaq Warmi & Awaq runakuna (Awuaq= Vävare, Warmi=Kvinna, runakuna=Män)

ONLINEKURS VIA ZOOOM.

Välkommen att lära dig att väva din egen watana och bli en awuaq (vävare) och även lära dig det ceremoniella quechua-språket som används av q´ero paqos.

  I Inkariket och äldre kulturer i Anderna, har all visdom och kunskap bevarats i textiler som bild språk och i quipus eller khipu det var trådknippen dem användes som informationsbärare.  En quipu består vanligen av färgad garn och flätad tråd av alpackaull.
De Awaq Warmi,  och awaq runakuna var specialister på helig vävning. Alla textilier var och är som en bok, där vävs livets historia, berättelser om livets ursprung, visdom och kunskap om människan, djur, växter,  moder jord och universum. I Q'ero-folkets kultur och tradition har det bevaras dessa  kunskap och visdom. I sina heliga textilier är vävd den Andinska världsbild. Dem berättas i bilder, mönster, knutar och färger i sina vackra och heliga ceremoniella kläder och i sina traditionella kläder,  
I Q´ero fortfarande arbetar man i en obruten flertusenårig tradition av unikt hantverkskunnande tradition som förts vidare från en generation till nästa.
Nu är tiden inne för att delas dessa kunskaper med världen, För första gången kommer Santos Apaza Cruz med sin fru Ermetania Sonqo Flore, lära oss väva våra egna heliga watana, och viktiga ord och meningar på quechua under en fantastiskt helande online kurs direkt från Q´ero.
Kursen kommer att ges på spanska och quechua (Inkas språk) det kommer att översättas till svenska av Maritza Orellana.
Kursen är för alla som är redo att börja eller  fortsätta hela sig. 
Du kommer att väva din egen watana och lära dig de ceremoniella ord och böner som använder  q´ero  paqos.

Watana betyder knyt eller rep.
Watana, är ett heligt verktyg som representerar människan DNA, den  påminner q´erofolket om  människans ursprung och energi som dem bär i sin  DNA. Varje varelse DNA har en helig kod som är anslutet till solens energi och till pachamamas energi.
Det fins ”Wacas” (heliga och kraft platser) i hela Inka riket där finns stora stenar som har form av en halv chakana (Chakana = Andinska kors) som heter Inti Watana. (Inti= sol, Watana = Knyta/rep)Dessa platser var viktiga för att knyta solen till jorden. De watana påmminer oss att vår DNA. Innehåller energi och koder från solen källa och vi är anslutet till solens energi som jorden gör.
Det är därför q´ero folk kallas solens barn, de använder  watanas som smyckar i ceremonier och i det viktigaste årsfest. Alla män och kvinnor vävar och syr ett dussintals watanas under hatten som  hängs runt halsen.
Watana, vävs med 7 trådar i olika färger. De 7 färgerna representerar  regnbågen, de 7 energipunkter i den fysiska kropp som kallas ñawis (öga) i den moderna samhälle heter chakran.
Kursinnehåll:
Teori och praktik steg för steg.
Heliga ord på quechua.
Helande q´ero sånger under vävning.
Avslutar med en despacho ceremoni.Material. All materialen ingår i priset, vi skickar med post  till alla elever.
Kurslängd:
10 timmar, två timmar i vecka.

Ingår i kursen all materialen (Vi skickar per post till alla elever)
Datum: 8/2, 15/2, 22/2, 01/3, 8/3.
INVESTERING:  244 SEK / Tim.
Hel kurs på 10 timmar:  2440 SEK. Betalas hela belopp innan kursstart. 2022-01-31
Du har möjlighet att delbetala med klarna.
Anmälningar och information om delbetalning. Smsa, eller ring till Maritza Orellana. Tlfn. 0706322717
Anmälningsavgift: 400 Sek. Betalas direkt till Pachakuti Ayllu Swishkonto: 123 132 91 68.
Vid avbokning anmälningsavgift återbetalas ej, men du kan ge din  platsen till en annan person.
Resterande belopp 2040 SEK. Betals till:
Salong inka Swishkontonr: 123-068 53 21.
 
LÄRARNA:
Santos Apaza Cruz, lärare och översättare, quechua till spanska.
Ermitania Sonqo Flores, vävnins lärare.
Maritza Orellana, lärare och översättare. Quechua - spanska -svenska.

Om oss:

Santos Apaza Cruz. Q'ero paqo och Awuaq runakuna. Han bor i Q'ero - Cochamocco. Han föddes i en familj av visa paqokunas altomesayoq och pampamesayoq (präster) och ñustas pampamisayoq och altomisayoq (prästinnor).  När han var 14 år dog hans pappa och lämnade honom arvet av att vara Paqo. Santos tog på sig ansvaret att följa sin fars och hans förfäders läror. Han är en av grundarna till den första föreningen som grundades av invånare i Q'eros. "Pachakuti  Ayllu Q´eros Originarios", som är en systerorganisation till Pachakuti Ayllu i Sverige. Santos är också en välkänd paqo som arbetar för hela Hatun Q'eros samhällen Och internationellt kända paqo som reser till olika länder och delar q'eros visdom.
Ermitania Sonqo Flores. Paqo ñusta, är hustru till Santos. Hon föddes i Q´eros i en välkänd paqo misayoq familj som arbetar i Cusco, hon bor i Q´ero-Cochamocco, har tre barn och är en klok och vis  ñusta misayoq och Awaq Warmi.
Maritza Orellana Aliaga. Lärare och översättare, hon är ñusta pampa misayoq, den första personen i Q'eros historia som hade modet att leva 9 månader i Q'eros (2017 - 2018) där hon lärde sig de inka - q'ero visdom och blev initierad som ñusta  pampamisayoq av sina lärare i Q´ero. Hon är också grundare av Pachakuti Ayllu Association i Sverige och Pachakuti Ayllu Q'eros Originaros i Q'ero Nation.Vi 
Allin sonqoymi chayamuy! (Hjärtligt välkommen!)

Livmodern Rit & Ñusta despacho (2023)


FULLMÅNE CEREMONI .
Skulle du vilja återvända till din gudomliga dimension, där du är gudinnan som ger ljus till livet?
Du är varmt välkommen till en stund av heliga och helande ritualer under  fullmåne!.

Kvinnor är det kraftfulla mörka kosmiska energierna. Hon bär den oändliga mörkrets ljus i livmodern, där livets hemligheten finns. Hon bevarar i livmodern de heliga frön av nya liv med oändlig kärlek.
När vi läker livmodern befriar vi oss från ackumulerade "negativa energier" eller känslor från trauman vi upplevt som till exempel: Övergivenhet, Sexuell övergrepp, missfall, abort, våldtäkt, dramatisk födelse, mm. Och dessa tunga energier för vi inte vidare till våra barn.
Kvinnans livmodern har en koppling till hjärtat, och alla känslor känns i livmodern, och där lagras alla uttryckta känslor, som är tunga energier och dem skapar obalans, med tiden kan dessa energier uttrycka sig som sjukdomar, infektioner, livmodercancer, bröstcancer, mm. Kvinnor behöver läka och hela livmodern. När vi blir helade blir våra barn helade och det är även våra mödrar, sju generationer bakom.
Från en helig och helade livmodern kommer den nya ljusvarelse att födas.
<3<3<3<3<3<3<3<3
Varmt välkommen till denna fantastiska Shamanska Helande workshop. 


Workshop innehåll:
* Månmeditation.-  Vi börjar med att koppla oss till moderjordens källa, till månens och universums energi.
* Munay.- Ljuset i den mörka energi är det som vi kallar kärlek, du kommer att ta del av hemligheten av den mörka källan till den heliga feminina energi och dess oändliga kraft.
* Livmodern rit .- Du kommer att lära dig om ursprung av denna uråldriga riten. Skapa en helig altare för denna ceremoni och healing och steg för steg kommer du att lära dig att kalla och ansluta dig med medicinens källa och alla medicinkvinnor från Amazonas och världen, ta emot stödet och kraften för att hela dig och hela andra systrar.

* Månceremoni .- Du kommer att lära dig att skapa en speciellt despacho (Tacksamhets gåva) som heter ñusta despacho, den är speciellt för den feminina energi eller för kvinnor.

* Eldceremoni.-  Vi avslutar vid elden med sång och dans under fullmåne.

När en kvinna helar livmodern, återfår hon sin egen kraft. Hon helar sig själv, sina barn, sin härstamning och världen.
 Du som män är välkommen för att hela din feminina dimension och stödja med din kraft alla kvinnor under healing.
Datum: Du får välja!
Onsdag 16 Februari 2022 Kl. 16:00 till 22:00
Fredag 18 mars 2022 Kl. 16:00 till 22:00
Fika och mellanmål ingår.

Livmodern är inte en plats för att lagra rädsla, skam, sorg, smärta, hat, besvikelse, etc.
Livmodern är en plats för att skapa glädje och ge ljus till livet.

 ¤ När kvinnorna och flickorna får riten kommer de att ha gåvan att hela andra i ceremoni och ge gåvan till andra.
¤ Med sin första blödning en kvinna inser sin makt.
¤ Under hennes år av menstruation sätter hon makt i praktiken.
¤ I mogen ålder, efter klimakteriet hon är makt.
Livmodern rit, är visdom från infödda kvinnor i Amazonas.
Ñusta Despachoceremoni, är en av de Andinska  ritual utövad av  Paqo ñustas pampamisayoq i Q´ero .
Lärare: Maritza Orellana;  initierad av medicin kvinnor från Amazonas och Marcela Lobos.

Kostnad: 1600 SEK. (Ingår fika)

Medlemmar i Pachakuty Ayllu föreningen betalar 1400 SEK.

Anmälningar, ring eller SMSa. 0706322717. Anmälningsavgift 400:-

Betalning:  Swish, faktura, kontant och delbetalning med Klarna.

Swish-konto: Salong Inka 123-068 53 21

Delbetalning med klarna. Boka din plats genom Bokadirekt. Salong inka/Kurser.
Mucho Munay!

Obs. Pachakuti Ayllu medlemmar och övriga personer kan deltar i despachoceremoni, och eldceremoni.

 kl. 20:00-22:00 (frivillig gåva)

Salong Inka Enrgihealing Kurs