Yachay wasi
Föreläsningar. Kurser. Workshops, Retreat & Ritualer 2023
Yachay = Visdom, Lära
Wasi = Hus, Hem

Visdom är med-vet-enhet och det når man genom upplevelser.

  Vi människor skapar vår verklighet, medveten eller omedveten. 

Under hela mitt liv har jag lyssnat till min inre röst, själens röst, och jag  följer den. Livets energi guidade mig för att korsa dalar, berg, floder och hav. Visdom når man genom upplevelser inte från memorerad kunskap från böcker, eller från nånting som man har hört eller sett på tv.
Jag älskar att veta vad som intresserar mig och att utforska som ett nyfiket barn. 

2012 bestämde jag mig för att lära mig om mina förfäders visdom, av de sista Inca-ättlingarna, Q´ero folk sm lever än idag på toppen av Anderna heliga berg i Nation Q´ero - Peru 
2017 gav jag mig ut för att på min Q´apaq ñan (vägen till medvetande) till Q´ero, bodde där 9 månader (2017-2018). Du är här för att din Apu (Medvetande energi) har kallat dig så mina mentorer.   För att komma till min Apu var det nödvändigt att släppa alla mina övertygelser, alla roller, identiteter, all kunskap, programmeringar om vem jag var. För att sedan ta emot utrensningsritualer i de isiga glaciärsjöar och pilgrimsfärder mest ensam på toppen av bergen, många dagar och nätter, där släppte jag allt.  Där blev jag initierad som Paqo Ñusta pampa misayoq av högt uppsatta Paqos män och kvinnor.
Jag är ett universum i ständig förändring och min kraftkälla är det fruktansvärda mörkret. I det mörka tomrummet finns hela skapelsens heliga energi, det kallar vi KÄRLEK.

Höst 2023
Inkas visdom ett arv till mänskligheten

 INKA PAQO/SHAMAN ALTO MISSAYOQ FRÅN NACIÓN Q´EROS - PERU.  ROLANDO PAUCCAR CALCINA.

INCA Q´EROS LÄRA, HEALING OCH MEDVETANDEHÖJANDE HELGRETRÄTT
WORKSHOP, INITIERING & ENERGIHEALING.

(29, 30/9 - 01/10)

DU ÄR VÄLKOMMEN TILL EN VACKERT PLATS I NATUREN FÖR ATT TA DEL AV INCA Q'EROS VISDOM, LÄRA OM DEN ANDINSKA VÄRLDSBILDEN DIREKT FRÅN EN INKA ÄTTLING.

ROLANDO PAUCCAR CALCINA ÄR PAQO/SHAMAN ALTOMISSAYOQ,  ÄTTLIG TILL INCA PAUCAR. FRÅN NACIÓN Q´ERO - PERU,WORKSHOP DA 1.  Fredag 29/9, kl.10:00 - 18:00
PRIS: 2000SEK
Inkluderar vegans lunch, snacks, te & frukt.
- DE 7 ANDINSKA KODERNA.
De andinska koderna är inkafolkets visdom, ett arv till mänskligheten som har skyddats och bevarats av Q'ero-folket. Dessa koder är inte en tro, ett sätt att följa, eller lagar eller förordningar. De sju heliga koderna är nycklar till ditt medvetande som hjälper dig att öppna ditt energiflöde så att du kan känna, förstå och uppfatta din verklighet. Dessa koder öppnar också de osynliga portalerna till det oändliga inre och yttre universum så att du medvetet kan integrera med helheten, för att ha den absoluta kraften att skapa din egen verklighet. Och därmed börja eller fortsätta leva som en fri, kraftfull och gudomlig människa.
De 7 Andinska: 1-Kausay = Existens, 2 -Anya = Samexistens, 3-Munay =Villkorslös kärlek, 4- Yankay = Synkronisering, 5- Yachay = Kunskap, 6- Ayni = Reciprocitet, 7- Kausay pacha = Gudomlig närvaro.
- DE NIO ANDINSKA DIMESIONER OCH NIVÅER AV MÄNNISKAN MEDVETANDE.
De 9 andinska dimensionerna är uttrycket för livet och nivåerna av mänsklig medvetandet evolution. I denna workshop öppnar vi portalerna för de olika dimensionerna så att du kan känna dig själv medvetet och förändra hur du ser på dig själv.
Du kommer att lära dig de fem (5) första dimensionerna/ nivåerna av medvetandet.

1.- Pachamama (Jorden). Det är den första evolutionsnivå, den fysiska världen, eller den fysiska kroppen. Här ”det chakana” hjälper oss att förstå sambandet och förhållandet mellan alla levande varelser på jorden.
2.- Runa (människan). Det är den andra evolutionsnivå är mänsklighetens upplevelse som enhet, en andlig och gudomlig varelse, ansvarig för allt på jorden som den mest utvecklade arten.
3.- Jampiq = Fysisk healer. Den tredje evolutionsnivå är en högre nivå. Här, man tar ansvar och ägna sig åt att upprätthålla ordning i den fysiska världen (fysisk healer) där man är organisatör och programmerare av den kemiska och biologiska evolutionen. Han börjar med sig själv.
4.- Pampa misayoq = Medvetenhet, De fjärde evolutionsnivå. Här är de personer som har övervunnit den fysiska världen, han ägnar sig att känna den osynliga världen, han har nått en högre medvetenhet och jobbar med symboler.
5.- Alto misayoq = Behärskning av materia och tid. Den femte evolutionsnivå. Här människa når visdom om materia, tid och rum. Här han kan materialisera och dematerialisera och besjäla saker, han kan åberopa från framtiden, till och med människor och också de Apus, för att i denna dimension finns inte tid och rum, en alto misayoq kan vara i flera eller olika platser samtidigt.
6.- Kurak akulleq
7.- Inka Malqo
8.- Sapan Inka
9.- Tayta Inti
På detta sätt är varje nivå och dimension av den evolutionära skalan sammankopplad med varje element eller form av liv i universum.
I denna utvecklingsprocess är chakanan helt enkelt en bro för att komma åt var och en av dimensionerna. Varje nivå av evolution är en form av de dimensionen.

WORKSHOP dag 2
Lördag 30/9 kl.10:00 - 16:00
PRIS: 2000SEK.
Inkluderar vegans lunch, snacks, te & frukt.


ANDINSKA MISA
1.- Det andinska misa, är representation av det heliga geometri kallad CHAKANA. Det representerar perfektionen av all Andinsk kunskap och visdom, det är den första supra metafysiska konstruktionen. De chakana är konstruerar från fyra punkter plus en imaginär som är mitten. De uttrycker två fundamentala andinska koncepten: De trilogi och dualitet som uttrycker den andinska filosofi och levnadssätt.
Det misa är en initieringsnyckel för dem som vill gå den evolutionära vägen som en medveten mänsklig art.
Du kommer att lära dig betydelsen, innebörden och sättet att använda vid olika tillfällen, för healing och ritualer.
- De är tre heliga textilier som utgör det misa är vävda för hand av i ritualer av paqo-kvinnorna i Q'ero.
- INITIERING (frivillig)
Initiering. är en shamanistisk helande ritual för att vandra den heliga väg som misayoq Paqo.
Det börjar med cocaläsning, sedan energisk rening med heligt vatten från havet, själshämtning och energibalansering för att öppna portalen för anslutning till medvetandeenergi inom dig, moder jord och universum, och presentation för dina guider som kallas Apus. Du kommer att initieras till att vara:
- MISSAYOQ = Den som bar sin misa, sin kraftfulla verktyg och vandrar medveten med absolut ansvar för sin existens, en missayoq har kuskap om det fysiska kroppen och kan läka den med olika verktyg, kemiska substanser, stenar/kristalle, växter, mm.
- PAMPAMISSAYOQ = Healer, som är medveten om att allt är energi, alla varelser är sammankopplade, en pampamissayoq har ansvar för allt levande, har kontakt med andevärlden och kan använda symboler för healing.
- HAYWARIKUY / DESPACHO RITUAL.
Despacho, är en gåva som följer noggrant speciella tekniker och ritualer för att kommunicera med alla världar och dimensioner. I en despacho skapar balans och harmoni i människans fysiska kropp i samhället, världen och alltet. I en despacho ceremoni sätter vi i praktiken den andinska visdomen.
Despacho är paqos/ shamanens viktigaste och mest kraftfulla verktyget för healing och initiering.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
FÖRFADERNAS HELIGA CEREMONI. Separat.
Lördag till söndag. 30/9 KL. 18.00 - 01/10 15:00
Pris: 3500SEK.
Djup healande resa i olika dimetioner, med förfadernas medicin, icaros, sound healing, trumma och personlig assistans. Ceremoni är hållet av tre shamaner.
För de som deltar första gången måste ha en inka energihealing, eller delta i hela workshopen.
Inkluderar brunsh, te, frukt & sovplat i stuga eller tält.
Mera information om denna ceremoni via mejl eller WathsApp..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Du kan delta i enskilda workshop som intresserar dig, bara i förfadernas heliga ceremoni, eller hela helgens retreat.
ERBJUDANDE:
Hela helgens retätt. 6000SEK. (ord. 7500SEK)
Inkluderar boende. två nätter, och med all mat (lunch, frukost, brunch, midag, snacks, te, kaffe och frukt)
Boende i stuga eller stort varmt tält med kamin och sängar.
ANMÄLNING.
Meddela till Maritza Orellana. Tfn: 070 632 27 17
Anmälningsavgift: 1000 SEK (Anmälning är bindande, återbetalas ej vid avbokning, men du kan överlåta din plats till någon annan)
Swisha till: Salong inka. Konto nr. 123-068 53 21
Sista anmälningsdag coh betalning. 27/9 2023
Resterande belopp ska betalas innan kursstart 29/9 2023.
För mera information, kontakta Maritza Orellana via:
E-post: maritza11_@msn.com
Tfn. 070 632 27 17
Det kommer att finnas till försäljning q´ero textiler, Missa till speciell pris. poncho, ceremoniella halsdukar, watanas, florida vatten, palo santo, rapé olika sortens, kuripes, tepi, sananga, mm.
"Vi kan förändra världen genom att helt enkelt hela oss för att bli medvetna människor."
Maritza.
Allin sonqoymi chayamuy! (Hjärtligt välkommen!)
Urpichay sonqollay! (All kärlek från hjärtat av mitt hjärta till hjärtat av ditt)


DEN ANDINSKA MISA, KRAFT OCH MAGI
Workshop  30 september 2023

Misa, de inka Q´ero chakana, de heliga andinska geomtri.

VÄLKOMMEN ATT LÄRA DIG ANVÄNDA DEN ANDINSKA MISA, DESS KRAFT OCH MAGI!
Lär dig om betydelse och kraften av din misa samt användningsteknikerna.
Den andinska misa, är den heliga andinska geometri, representation av de chakana.
De chakan är den andinska kors, de fyra stjärnor som bildar den södra kors och den representerar det perfektion av den andinska visdomen.
Chakana betyder bro, mellan det som existerar och det som inte existerar, och y bro mellan hjärnan och hjärtat.
Den andinska misa är uttrycket för vad människan redan har inuti och visar vem h@n är.
Det är ett altare och det personliga universum.
Din misa är nyckeln till att ansluta dig till ditt inre och yttre universum och det består av tre vackra Q'ero-tyger.

Q'ero paqos eller shamaner använder sin misa som en helig verktyg, och som ett orakel.
Att vara en "Misa-yoq" betyder: Den som bär sitt eget universum och är skaparen av sin egen verklighet.
En misayoq är medveten om sitt liv och vet att hela hans värld är hans egen skapelse. En medveten misayoq är en förvaltare av sin styrka, kraft och visdom. H@n här ansvaret för sitt liv, sina handlingar, sina känslor och tankar. H@n har förmågan och kraften att hantera sin energi som är kopplad till sitt bärbara universum, som i sin tur är kopplat till det oändliga universum. För en paqo det misa är ett heligt verktyg som hjälper att hela sig själv och andra. Det är sin helig medicin.
EN DAGS KURS.
DATUM:  30 september. Från kl. 10:00 - 18:00

PLATS:  Salong inka. Kungsgatan 39A Uppsala.

Kurs och Despachoceremoni.


Workshops tema:
1.- De Chakana, helig geometri. Lär dig om det supra metafysisk konstruktion.
2.- De Andinska trilogi. Lär dig om de tre kompletterande världarna, tre lodräta punkter som bildar tillvarons oändlighet som representeras av tre djur och sina egenskaper.
3.- De andinska dualitet. Lär dig om de tre horisontella punkterna, de representerar kunskapens oändlighet, det kända och det okända, och vi är sammanflätade vibrationer.
4.- De fyra elementen. Lär dig om de fyra elementens krafter, representerade av fyra färger.
5.- Lära dig om: De maskulina och feminina energi, den positiva och negativa energierna som skapar helhet.
6.- Praktik. Lär dig om initiering av de misa, praktiska tekniker för att använda den för healing, som orakel och för ritualer.
  7.- Grupp healing. Skapa en despacho för personligt rening av tunga energier, en despacho för  överflöd,  och eld ceremoni.
Vi avslutar med sång och dans.
Ingår, lunch,  fika och mellanmål.

INVESTERING: 2600 SEK 
Pachakuti ayllu medlemmar: 2400 SEK.
Anmälningar.
Ring eller SMSa. 018 107131
Anmälningsavgift: 200 SEK. Går direkt som donation till Pachakuti ayllu föreningen. Swishkonto: 123 132 9168. (vid avbokning återbetalas ej.)
Betalning: Resterande belopp, (2400 eller 2200) betalas genom:
-Swishkonto nr. 123-068 53 21
- Faktura.
Delbetalning med Klarna. Gå in och boka på Bokadirekt. Salong Inka. Kurs. Och väljer Klarna.
Allin sonqoymi chayamuy! (Hjärtligt välkommen!) Livmodern Rit & Ñusta despacho Ceremoni 

Ny datum kommer innom kort.

HELIG LIVMODERN RIT OCH ÑUSTA DESPACHO CEREMONI.

Kära syster. Jag välkomnar dig till ett heligt kvinnocirkeln, för att hela dig och minnas din gudomlighet.
KVINNA;
Du är gudinnan, det oändliga mörkret, kärlekens källa och livets skapare.
Du bär mörkrets ljus i livmodern, där livets hemlighet finns och den nya människans frö bevaras.
Din livmoder är ansluten till ditt hjärta, så alla känslor känns där.
Vet du att alla "negativa" känslor som du inte uttryckte, resultat av traumatiska upplevelser är tunga energier som har lagrats i livmodern och skapar obalans i dit liv?
Enligt den Andinsk visdom, ärver människor inte sjukdomar, de ärver minnet av trauma och skapar de "negativa" känslor själva och upplevelser om och om igen tills man blir medveten om de och avbryter det. Alla "negativa" känslor av traumatiska upplevelser, såsom: Separation, övergivenhet, sexuella övergrepp, abort, våldtäkt, dramatisk förlossning, etc. Med tiden uttrycks dessa energier som fysiska, mentala och sjukdomar: Depression, självmordstankar, Infektion, mensvärk, livmodercancer, bröstcancer, etc. Vi kvinnor behöver heala våra livmoder.
När en kvinna helar livmodern, återfår hon sin egen kraft och makt. Hon helar sig själv, sina barn, sin härstamning och världen.
När vi helar vår livmoder, klipper den ärftliga bandet och frigör vi oss från de ackumulerade och nedärvda "negativa energierna".

Från en helig och helade livmodern kommer den nya ljusvarelse att födas.
.~~~~~~~~~~

Workshop innehåll:
* Månmeditation.-  Vi börjar med att koppla oss till moderjordens källa, till månens och universums energi.
* Munay.- Ljuset i den mörka energi är det som vi kallar kärlek, du kommer att ta del av hemligheten av den mörka källan till den heliga feminina energi och dess oändliga kraft.
* Livmodern rit .- Du kommer att lära dig om ursprung av denna uråldriga riten. Skapa en helig altare för denna ceremoni och healing och steg för steg kommer du att lära dig att kalla och ansluta dig med medicinens källa och alla medicinkvinnor från Amazonas och världen, ta emot stödet och kraften för att hela dig och hela andra systrar.

* Månceremoni .- Du kommer att lära dig att skapa en speciellt despacho (Tacksamhets gåva) som heter ñusta despacho, den är speciellt för den feminina energi eller för kvinnor.

* Eldceremoni.-  Vi avslutar vid elden med sång och dans under fullmåne.

När en kvinna helar livmodern, återfår hon sin egen kraft. Hon helar sig själv, sina barn, sin härstamning och världen.
 Du som män är välkommen för att hela din feminina dimension och stödja med din kraft alla kvinnor under healing.
DATUM: 

 Ny datum kommer innom kort.
PLATS:  Salong inka. Kungsgatan 39A Uppsala.

Fika och mellanmål ingår.Livmodern är inte en plats för att bevara rädslor, skam, sorg, smärta, hat, ilska, besvikelse, etc.
Livmodern är en plats av oändlig kärlek för att  ge ljus till livet.

 ¤  När kvinnorna och flickorna får riten kommer de att ha gåvan att hela andra i ceremoni och ge gåvan till andra.
¤  Med sin första blödning en kvinna inser sin makt.
¤  Under hennes år av menstruation sätter hon makt i praktiken.
¤  I mogen ålder, efter klimakteriet hon är makt.
Livmodern rit, är visdom från infödda kvinnor i Amazonas.
Ñusta Despachoceremoni, är en av de Andinska  ritual utövad av  Paqo ñustas pampamisayoq i Q´ero .
Lärare: Maritza Orellana;  initierad Altomisayoq av Q´ero paqos, medicin kvinnor från Amazonas och Marcela Lobos.
Kostnad: 1600 SEK. (Ingår fika)

Medlemmar i Pachakuty Ayllu föreningen betalar 1400 SEK.

Anmälningar, ring eller SMSa. 0706322717. Anmälningsavgift 200:-

Betalning:  Swish, faktura, kontant och delbetalning med Klarna.

Swish-konto: Salong Inka 123-068 53 21

Delbetalning med klarna. Boka din plats genom Bokadirekt. Salong inka/Kurser.

Varmt välkommen till denna fantastiska Shamanska Helande workshop. 

Mucho Munay!


 

Helig  watanas handvändning & Quechua
Onlinekurs start 2023

Bli, Awaq Warmi & Awaq runakuna (Awuaq= Vävare, Warmi=Kvinna, runakuna=Män)

ONLINEKURS VIA ZOOOM.

Välkommen att lära dig att väva din egen watana och bli en awuaq (vävare) och även lära dig det ceremoniella quechua-språket som används av q´ero paqos.

  I Inkariket och äldre kulturer i Anderna, har all visdom och kunskap bevarats i textiler som bild språk och i quipus eller khipu det var trådknippen dem användes som informationsbärare.  En quipu består vanligen av färgad garn och flätad tråd av alpackaull.
De Awaq Warmi,  och awaq runakuna var specialister på helig vävning. Alla textilier var och är som en bok, där vävs livets historia, berättelser om livets ursprung, visdom och kunskap om människan, djur, växter,  moder jord och universum. I Q'ero-folkets kultur och tradition har det bevaras dessa  kunskap och visdom. I sina heliga textilier är vävd den Andinska världsbild. Dem berättas i bilder, mönster, knutar och färger i sina vackra och heliga ceremoniella kläder och i sina traditionella kläder,  
I Q´ero fortfarande arbetar man i en obruten flertusenårig tradition av unikt hantverkskunnande tradition som förts vidare från en generation till nästa.
Nu är tiden inne för att delas dessa kunskaper med världen, För första gången kommer Santos Apaza Cruz med sin fru Ermetania Sonqo Flore, lära oss väva våra egna heliga watana, och viktiga ord och meningar på quechua under en fantastiskt helande online kurs direkt från Q´ero.
Kursen kommer att ges på spanska och quechua (Inkas språk) det kommer att översättas till svenska av Maritza Orellana.
Kursen är för alla som är redo att börja eller  fortsätta hela sig. 
Du kommer att väva din egen watana och lära dig de ceremoniella ord och böner som använder  q´ero  paqos.

Watana betyder knyt eller rep.
Watana, är ett heligt verktyg som representerar människan DNA, den  påminner q´erofolket om  människans ursprung och energi som dem bär i sin  DNA. Varje varelse DNA har en helig kod som är anslutet till solens energi och till pachamamas energi.
Det fins ”Wacas” (heliga och kraft platser) i hela Inka riket där finns stora stenar som har form av en halv chakana (Chakana = Andinska kors) som heter Inti Watana. (Inti= sol, Watana = Knyta/rep)Dessa platser var viktiga för att knyta solen till jorden. De watana påmminer oss att vår DNA. Innehåller energi och koder från solen källa och vi är anslutet till solens energi som jorden gör.
Det är därför q´ero folk kallas solens barn, de använder  watanas som smyckar i ceremonier och i det viktigaste årsfest. Alla män och kvinnor vävar och syr ett dussintals watanas under hatten som  hängs runt halsen.
Watana, vävs med 7 trådar i olika färger. De 7 färgerna representerar  regnbågen, de 7 energipunkter i den fysiska kropp som kallas ñawis (öga) i den moderna samhälle heter chakran.
Kursinnehåll:
Teori och praktik steg för steg.
Heliga ord på quechua.
Helande q´ero sånger under vävning.
Avslutar med en despacho ceremoni.Material. All materialen ingår i priset, vi skickar med post  till alla elever.
Kurslängd:
10 timmar, två timmar i vecka.

Ingår i kursen all materialen (Vi skickar per post till alla elever)
-----------------------------
INVESTERING:  244 SEK / Tim.
Hel kurs på 10 timmar:  2440 SEK. Betalas hela belopp innan kursstart. 2023-03-31
Du har möjlighet att delbetala med klarna.
Anmälningar och information om delbetalning. Smsa, eller ring till Maritza Orellana. Tlfn. 0706322717
Anmälningsavgift: 400 Sek. Betalas direkt till Pachakuti Ayllu Swishkonto: 123 132 91 68.
Vid avbokning anmälningsavgift återbetalas ej, men du kan ge din  platsen till en annan person.
Resterande belopp 2040 SEK. Betals till:
Salong inka Swishkontonr: 123-068 53 21.
 
LÄRARNA:
Santos Apaza Cruz, lärare och översättare, quechua till spanska.
Ermitania Sonqo Flores, vävnins lärare.
Maritza Orellana, lärare och översättare. Quechua - spanska -svenska.

Om oss:

Santos Apaza Cruz. Q'ero paqo och Awuaq runakuna. Han bor i Q'ero - Cochamocco. Han föddes i en familj av visa paqokunas altomesayoq och pampamesayoq (präster) och ñustas pampamisayoq och altomisayoq (prästinnor).  När han var 14 år dog hans pappa och lämnade honom arvet av att vara Paqo. Santos tog på sig ansvaret att följa sin fars och hans förfäders läror. Han är en av grundarna till den första föreningen som grundades av invånare i Q'eros. "Pachakuti  Ayllu Q´eros Originarios", som är en systerorganisation till Pachakuti Ayllu i Sverige. Santos är också en välkänd paqo som arbetar för hela Hatun Q'eros samhällen Och internationellt kända paqo som reser till olika länder och delar q'eros visdom.
Ermitania Sonqo Flores. Paqo ñusta, är hustru till Santos. Hon föddes i Q´eros i en välkänd paqo misayoq familj som arbetar i Cusco, hon bor i Q´ero-Cochamocco, har tre barn och är en klok och vis  ñusta misayoq och Awaq Warmi.
Maritza Orellana Aliaga. Lärare och översättare, hon är ñusta pampa misayoq, den första personen i Q'eros historia som hade modet att leva 9 månader i Q'eros (2017 - 2018) där hon lärde sig de inka - q'ero visdom och blev initierad som ñusta  pampamisayoq av sina lärare i Q´ero. Hon är också grundare av Pachakuti Ayllu Association i Sverige och Pachakuti Ayllu Q'eros Originaros i Q'ero Nation.Vi 
Allin sonqoymi chayamuy! (Hjärtligt välkommen!)