SHAMNASK   RETREAT.    INTGRATION AV
NATIVE    WISDOM - SAMER  &  INKA    Q´EROS

01 - 05  juli  2024

INTEGRATION   AV   URSPRUNGSFOLKENS VISDOMEN   FRÅN   I   NORDEN   OCH   SÖDERN.


Peter Fourbears Armstrand välkomnar dig till den samiska by Lainio, hans födelsebyn för att delta i workshop, pilgrimsfärd och heliga Samiska och Q´ero helande ritualer tillsammans med Don Sebastian Pauccar Flores, Inka ättling, Q´ero Paqo inka präst- pampamisayoq/ shaman. Han är hedergäst från Peru till Sápmi. Och Maritza Orellana från Peru paqo initierad till altomisayoq healer.

NU ÄR TIDEN INNE FÖR DEN DJUPA FÖRÄNDRING OCH ANDLIG UTVÄKLING!

Peter Fourbears Armstrand, samisk  nåjden.

I Norden för 11 000 f.Kr när isen började smälta, längs Norges norra kust kom människor till Sápmi eller norra Skandinavien, Finland och Kolahalvön. Små grupper av fiskare, jägare och samlare koloniserade landet från olika håll.
Det finns daterade boplats vid en sjö Dumpokjaurati, cirka 2 mil öster om Arjeplog, från
7800 fKr. Sedan dess har den komsa -kulturen har funnits på samma plats genom historien. Den samiska kulturen grundades på muntliga traditioner och liknar de andra urfolk i världen. De lade fokus på denna värld, deras primal-religion var en stark tro, de dyrkade naturen. Jord och vatten betraktas som levande väsen och måste respekteras genom riter och ett varsamt liv. En nåjd (”den kloke”) /präst eller shaman var en sorts vislärare och viktig person för att utöva dessa riter. Kristendomen kom 1600 - 1700 och under århundrade levde den traditionella samiska religion sida med sida med kristendomen. De försökte att kristna samerna gå hand i hand med kungamaktens sträva att erövra Norrland.
När religionen blev ett maktmedel begicks många övergrepp mot samerna, precis som i Peru och andra urfolk i världen. 1671 samlades många av det så kallades trolltrummor in och brändes. Under tvång besökte samerna kyrkans gudstjänster. En del samer anammade den kristna lära men många fortsatte med de traditionella ceremonierna i hemlighet och har bevarat den uråldrig visdom och tradition det tills nu.
Samerna är det enda ursprungbefolkningen i hela Europa.
Peter Fourbears Armstrand är välkänd Nåjde i Sápmi, och en mycket duktig samisk trummakare. Hans mormor och mor, bevarade visdomen och överförde den till honom. Nu stödjer han många människor med shamansk samisk healing. Och delar med sig av sina förfäders visdom till världen genom sina privata kurser om samisk healing och trumbygge.

Inka ättling & q´ero Paqo don Sebastian Pauccar Flores.

I Sydamerika för 700 år sedan förutsåg de gamla inkaprästerna konsekvenserna av spanjorernas framtida ankomst. De skickade prinsarna av de två dominerande nationerna vid den tiden, Inkafolket och Qollas (Inkari och Qollari) till en plats långt från Cusco. Nu känd som Nación Q'eros. Dessa prinsar hittade en lämplig plats på Cuscos höjder över 3800 möh. Och efter att ha gjort olika studier på platsen lade de grunden till vad som skulle bli en ny stad i Cusco i väntan på ankomsten av en ny Inka som skulle komma århundraden senare.
Efter att spanjorer anlände, denna nya Inka känd som Inca Pauccar tillsammans med ett kungligt följe anlände till den plats som tillkännagavs för 200 år sedan. Platsen kallades Paucar-tambo (Tambo betyder: inkvartering plats)
Inca Paucar och familjen, medvetna om den förödelse som spanjorerna hade orsakat bestämde de sig för att det inte var dags att regera utan att skydda sina förfäders kunskap och visdom genom att dölja sin kungliga härstamning och ändra sina quechua-namn mot latinamerikanska namn samtidigt som de utan åtskillnad övertog jordbruksarbete.
Inca Pauccar, hans familj och andra inka präster befolkade denna plats och flera generationer senare, på 50-talet kontaktades de för första gången av det västerländska samhället. Detta är anledningen till att Nation Q ́eros, bevarar tradition, seder, språk och medicin med ursprung från inkatiden.
Det finns dock en profetia som säger att 7 generationer efter inka Pauccars ankoms så skulle en pilgrim energimesisgt förena folket och vandra inkaernas heliga väg (Qhapaq Ñan).
Don Sebastian Pauccar Flores ättling till Inca Pauccar och paqo- präst/ shaman pampa misayoq. Han är en av de första q´ero präster som kom ut till det moderna samhället och ut i världen för att lära ut de inka visdom. Och utföra det heliga KARPAY som är en ritual som kopplar personen till en uråldrig linje av kunskap och makt som inte kan nås ensam utan genom samhället. Nu är han världskänd som hela hans familj. Nicolas. Rolando och Gillermo Pauccar Calcina är hans söner som också reser runt världen.
För första gången kommer Don Sebastian Pauccar till Sverige och dirkt till Sápmi, och där med uppfylla sina förfaders profetia, dagen då örnen och kondorer flyger tillsammans igen. Det är föreningen av inhemska visdom och kulturen.

Maritza Orellana Aliaga, Paqo shamana.

Maritza är född och uppvuxen i Peru som kom till denna nordiska heliga plats för över 30 års sedan. Hon är en känd healer som har utövat den andinska visdomen sedan 2012. Hon bode i Q´eros i 9 månader mellan 2017-2018, där blev hon initierad till paqo-förra året till altomisayoq i q´ero folkets tradition. Hon jobbar som healer / medicn kvinna, urspruns visdom lärare, översättare samt hon väver den osynliga energitrådar och förenar ursprungsfolket. Hon kommer att översätta Don Sebastian då han pratar bara spanska och quechua,  lära ut den andinska visdom,  hålla och stödja i ritualer med den feminina energin.
Med all kärlek välkomnar vi alla våra systrar och bröder som är redo att initiera och utveckla sin andlighet med det NORDISK SHAMANENS VISDOM OCH INKA  A-Q´EROS QÀPAQ ÑAN (Helig väg).

FEM (5) DAGAR I SÀPMI MED VÄRLDSKÄNDA ANDLIGA LEDARE.

Peter Fourbears Armstrand same nåjd
Don Sebastian Pauccar Flores, q´ero Paqo- inka präst 
Maritza Orellana Aliaga Paqo initierad alto misayoq medicin kvinna från Peru.

"Retret är för alla som känner kallet. Ingen förkuskap behövs".

Med all respekt, ödmjukhet och kärlek kommer vi att hedra vår nordiska Saajve vaerie (heliga fjäll/Apu, berg) och Jávri (sjö /mamaccocha).
Enligt den samiska och Andinska urgamla tradition och visdom, de Saajve vaerie bevarar den heliga andan/energi och våran förfädernas visdom.
Peter Fourbears Armstrand med Sebastian Pauccar Flores och Maritza Orellana kommer att göra heliga ceremonier bland de Nordiska Saajve Vaerie och den heliga Jávri .
Här i Sápmi ska du pilgrimsfärda och ta emot:
Syftet:1.- Är din personliga healing och andlig utväckling.
 2.- Att verkligen känna dig själv som människa och få kontakt med den vitala energin som upprätthåller dig.
3.- Lär dig i teorin och i praktiken urbefolkningens visdom. 
Av samerna, den sista och enda urbefolkningen i Europa och av Q'ero urbefolkningen och ättlingar till inkafolket i Peru.4.- Ta emot den Samiska Initieringar. För att ansluta dig i ritual till heliga ande, kraft och visdom från vatten, naturen, den heliga träden och från de heliga Saajve vaerie (berg).
5 .- Ta emot den  Inka- Q´eros Initiering / HATUN KARPAY (Återanslutning till den heliga Apus energin och pachamama/moderjord) och healing med en kraftfull Haywarikuy helig ceremoni.
6.- Ansluta dig medveten till källan av energi som finns i dig själv, i naturen- Moderjord och andevärlden- Universum. 
7.- Medveten och helande pilgrimsfärd.

En Same nåjd lever här i den nordiska delen av jorden nära de höga fjällen lika som en Q'ero Paqo/Schaman lever högt upp i Andernas berg- Peru över 4800 möh.
Nåjden är anslutet till Berg / Apus heliga Anden liksom q´erofolket.

En Same Nåjd, och en Q'ero Paqo/ schaman är medvetna och andliga människor som lever medveten i harmoni med naturen, moder jord och kosmos/ universum.
En healer utövar andlighet, vilket är ett medvetandetillstånd och en enorm tillfredsställelse med livet. Den tillstånd kan man lära sig, nå och kännas i naturen högt upp i bergen, när man ser den oändliga storheten och skönheten runt omkring. Där, på toppen av bergen i det tillståndet, tar hela väsen emot sin kraft och gudomlighet.
Vi erbjuder dig till en magisk resa och heliga ceremonier som görs av en Same Nåjd och en Q'ero Paqos i den nordiska berg.
Vill du medvetet väcka upp din ursprungliga visdom, ta emot i ceremoni de heliga Nordiska Apus kraft?
Vill du medvetet ansluta dig till Pachamama, här i den nordiska heliga platsen i ceremoni och omfamna din gudomlighet?
Du har chans nu! Följa med oss!
Välkommen till denna magiska retreat!

SPECIELLT INBJUDAN TILL: Alla misayoq, som har tagit emot initiering med Rolando Pauccar Calcina. Nu har du möjlighet att ta nästa steg. Ta emot den stora KARPAY från hans far vid nordiska Apus.

DETTA INGÅR.
1.-  Workshop Samisk visdom, en (1) dagar i Sápmi -Lainioälven.  Peter kommer att ha lektionerna i naturen. Han följer sina förfäders ursprunliga undervisningsmetoder som har varit muntliga och praktiska. På den heliga Sápmi kommer du att lära dig och ta emot den samiska visdom genom att få kontakt med moder jords och bergens nordiska energi.
2.- - INITIERINGAR i den samiska tradition en (1) dag. Du kommer att få  de viktigaste initieringar för att ansluta dig till: Moder jordens, vattens, den heliga bergens och trädets energi.
3.- Samisk - shamansk vertygg bygge. Din egen samiska skallra eller en shamansk stav.
4.- Helande vandring i Sápmi en (1) dag
5.- Workshop. Q´eros visdom, en (1) dag. Den andinska universum.  Använding av den andinska universum/ misa. Metafysisk konstruktion av det kraftfulla q´eros verktyget. Despacho ceremoni.
6.- INITIERING HATUN KARPAY i den Inka q´eros visdom. en (1) dag. Du kommer att ta emot i ceremoni dina initieringar som kommer att ansluta dig meveten till dina guider, de Apus/ Bergens energi, moder jordens energi och universums energi.

7.- Mat och logi. All mat i 5 dagars ingår i priset.
8.- Sovplat i huset och i militärtält, eller egen tält.
9.- Resa från och tillbaka till flyggplats, tågstation eller busstation.

INVESTERING:
2200 euro eller motsvarande i SEK.
ANMÄLNIGSAVGIFT 400 euro eller motsvarande i SEK. Betalas senast 31 maj till:
Salong inka Swish konto: 123-068 53 21 (skriv retreat 2024 som meddelande)
Resterande betalar senas 25 juni 2024.
Anmälningar görs via:- SMS till 070 632 27 17
- e-post: maritza11_@msn.com

Obs. Pachakuti Ayllu aktiva medlemmar (Batalat medlemavgisft,2024) får rabbat på 1500SEK.

Hampuy! Hampuy! Hampuy! Tukuy Allin sonqoymanta Wasipi!

Du är varmt välkommen till denna magiska retreat.

Salong Inka Energimedicin.