Juli - Augusti 2023

  ANDINSKA  PAQOS / SHAMANERS ÅRLIGA RETREAT  I  NACIÓN Q´EROS 
& APU AUSANGATE - PERU

20/7 - 04/8 2023.

Introduktion

 Det första mötet med andinska präster/ shamaner ägde rum 2019. Efter mer än 500 år,  träfades på Pachamamas/Moder Jords dag, den 1 augusti, på en helig plats för den andinska världsbilden.
Invigda/initierad paqoa/shamaner eller präster av olika släkter, traditioner, familjer från  Nación Q'ero, och även alla de som önskade börja sin resa med sin första initiering deltog.
Detta årliga möte är tänkt att göra en konvergens av all utveckling av den andinska världsbilden, andinska principer, andinska koder, qhapaq ñan, andinsk dualitet, andinsk trigologi och all teknik för medvetenhetsutveckling och dela både erfarenhet och resultat.

Mål

Mål.
Förstå hanteringen av energier för att uppnå en utveckling av medvetande och oberoende av varelsen som bebor den mänskliga kroppen, och ger upphov till skapandet av ens egen verklighet och den nya eran. Skaffa och integrera graderna runa, jampiq, pampamissayoq, altomissayoq. Öppna utrymmen för konvergens av kunskap, förståelse och hedra det qhapaq ñan på den prästerliga vägen. Förnya energi, vara i kommunikation med Apus och moder jord. Integrera och utveckla de andinska koderna, dualiteten och den andinska trilogin.

Guider.

Guide och sällskap, familjen Pauccar Calcina
Präster och orakel, födda i Q'ero Nation. Föregångarna i spridningen av det Andinsk-Q'ero initieringsläran. Den första som lärde sig spanska för att göra kända de shamanska ritualerna, genom inledande undervisning, som inkluderar:
_ Den fysiska kroppens helande.
_ Skapandet och manifestationen av den egna verkligheten.
_ Kvantfältet och dess förvaltning, från det egna universum eller den andinska missan.
_ De har syntetiserat förfädernas kunskap från mer än 3 000 år, i enkla processer som är tillämpliga på det dagliga livet. Hela denna process är känd som "El Qhapaq Ñan" där människan är utvecklaren av medvetande i sig själv, för att nå högre nivåer av medvetande.

Initieringar till Paqo Pampamissayoq & Altomissayoq

  - På retreaten kommer du att genom ritualer expandera.
    - Förstå hanteringen av energi baserat på utvecklingen av medvetande och oberoende av varelsen som bebor den mänskliga kroppen, för att ge upphov till skapandet av sin egen verklighet och den nya eran.
- Nå och integrera graderna runa, jampiq, pampamissayoq, altomissayoq.- Det kommer att finnas utrymme för konvergensen av kunskap, förståelse och hedring för q'hapaq ñan och den prästerliga vägen. 
- Förnya energier, vara i kommunikation med Apus och moder jord.
- Integrera och utveckla de andinska koderna, dualiteten och den andinska trilogin.

Del 1
Cusco, Valle sagrado & Machupicchu

Cusco, Valle Sagrado & Machupicchu

Den heliga dalen har kraften att återansluta dig med minnet av den gudomlighet som du är. Rolando Pauccar kommer att guida oss på turnén för att återknyta kontakten med den heliga energin på varje plats medan han berättar om sin civilisations dolda historia, som den överfördes muntligen av hans förfäder. En transformerande resa som kommer att väcka magin som bor inom dig.


Program:

Resplan:
TRSDAG 20/7.  ANCOMSTEN TILL CUSCO.
Mottagning på flygplatsen till hotellet. (Inkluderat )
Välkomnande ceremoni Kl. 19:00

FREDAG 21/7, CYTITOUR-CUSCO
 - Introduktion till den andinska världsbilden genom historien överförd av muntlig tradition från generation till generation.

- Besök på strategiska platser som ett komplement till historien, genom de besök vi kommer att göra, ritualer och väcka den levande historien i oss.

* San Pedro Market. Huvudtorg.  Lunch.  Tambo Machay. Presentationsritual till Pachamama. * Qenqo, Jag arbetar med den inre auktoriteten. * Saqsaywuaman, ritual för erkännande av individuell existens och eget ansvar.

* Hotell i Cusco.
LÖRDAG 22/7  VALLE SAGRADO

Pisac. Medvetet arbete med eldens energi, transformation. Återanknytning till förfäder, konfliktlösning och trauman med avlidna familjer inklusive aborter. * Lunch i Urubamba * Resa till Aguas Calientes med tåg, hotell (övernattning)

SÖNDAG 23/7 MACHUPICCHU
Pilgrimfärd till helgedom, jobba med den emotionella åldern och mötet med Apu, mitt högsta Jag.
Returfärd med tåg till olantaytambo + hotel. 


Del 2
Nacion Q´ero

Pachamama Raymi
Paqo Initieringsretreat


Du är speciellt inbjuden till Nation Q'eros - Markachea, Antipucara. Från 26/7 till 30/7 för att uppleva det dagliga livet och helt integrera med Pachamama/Moderjord. Det är en tid för introspektion, tystnad, och för en intim kopplingen med Q'eros energi. De Apus kommer att ta hand om dig genom den subtila viskningen i strömmarna av tankar och känslor, förbereda ditt hjärta för att hålla medvetande som du kommer att bära som en gåva när du kommer hem med din familj.

Resplan 

Resplan

Tisdag 25/7 Ankom till Cusco.

* Mottagning på flygplatsen, färd till hotel Kausay pacha.

* Integration gruppmöte kl. 18.00

Onsdag 26/7 resa till Nacion q´eros.

* Bussresa från Cusco till q´eros kl. 02:00

* Ankomst till Q´ero ungefär Kl. 8:00, Vi får njuta av en utsökt brunsh.

* Energirening med vatten från q´eros.

* Heliga pilgrimsfärd ( 20km.) till Anti Puacara-Marcachea.
Där kommer vi att stanna tre dagar.
* Andlig arbete under pilgrimsfärden: Regression i det förflutna, klippning av begrensande programmet, stängning av tillsfäliga tidslinjer (stängning av projekt, relationer och oavslutade studier) Sytet: tillbaka till ursprunget.

* Middag på kvällen. Tiden för middag det beror på hur lång tid tar pilgrimsfäden. 
Vid ankomst til Marcachea- Anti pucara, familjen  Pauccar Calcina  samhället kommer att vara förbereda att ta emot oss, och varje person kommer att bli välkomnad med en speciellt ceremoni. ( Vi bescriver inte här för att den är helig och är för att upplevas i nuet)
Tordag 27/7 presentation för Pachamama. 

* Vid soluppgången kommer vi att ta emor solen genom att erkänna pachamama/moder jord i oss.
Tacksamhet gåva Ayllu Allchay ( Andinska familjekonstellation)  Vi kommer att göra en djupgående familjeomstrukturering, hela relationen med pappan, mamman, bröderna. klippa av energibandet med giftiga relationer, och det kommer att bli återförening enregimässig med dem som du har varit separerat från. Vi kommer att införliva de lagar eller order som måste ges i familjerelationer. Kärleken är ordnad så att den kan expandera och flöda. När dessa lagar är trassliga eller förstör, stagnerar kärleken och gör oss ofta sjuka. Dessa störningar kommer vanligtvis från tidigare generationer (karma). Att hela dessa osynliga band befriar oss från upprepningar och tunga belastningar, för att ta all kraft från våra förfäder och därmed fokusera på våra egna liv.
* Efter Ayllu Allchay kommer vi att dela en utsökt lunch och på eftermiddagen kommer vi att göra en tacksamhet gåva (despacho) för mänsklighetens bästa.
* På kvällen kommer vi att dela en middag med helig eld, där vi kan ställa våra frågor mellan musik, sång och dans med heliga förfäders instrument. de som vill kan gå till vila.

Torsdag 28/7.  Andinsk världsbild och helig sexualitetsworkshop

* Vi börjar denna dag med en utsökt frukost klockan 7.00.
* Efter frukost börjar vi vår vandring mot Antipucara-berget, där vi kommer att utveckla det andinska universum som vi bär inom oss och erkännandet av vuxenlivet. Det är då och där du erkänner dig själv och tar makten över dig själv som man eller kvinna och antar den präst eller prästinna som du är.
* Vid solnedgång kommer vi att gå ner från berget, tända elden och efter kvällens middag vi ska ha workshopen om den heliga sexualitet.
* Under natten (frivilligt) visionssökande, såning av de Apu. Vi kommer att förse deltagarna med instruktioner och motsvarande förklaring. Denna ritual av såning görs speciellt för dem som har framtida strävanden mot högre grader av medvetande, såsom pampamisayoq, altomisayoq, Kurekaakulleq och de människor som arbetar för att erövra sin absoluta ensamhet.

Notera. För att bli accepterad för sådd är det viktigt att ha och ha visat absolut detachement från allt. Dagarna innan kommer Q'ero-missayuq att genomföra en utvärdering i hemlighet.

På natten finns option att vara med Ayahuasca ceremoni (frivillig)


Lördag 29/7 tystnadsdag och temazcal.
* En dag av tystnad, det blir bara frukost, lunch och middag. Vi kommer alla att förbli tysta och var och en kommer att kunna vara på den plats de vill. Det blir en dag för relaxa och för att ansluta sig med platser och sig själva.
* Temazcal för alla som övernattade uppe i bergen i visionssökande, såning av de Apus.
* på kvällen kommer att finnas möjlighet att ta del av ceremoni med förfädernas medicin Ayahuasca (frivillig).

Söndag 30/7 Återvänd till Cusco.
* Efter fruckost vandrar vi tillbaka till vägen, där väntar på oss bussen som tar oss till Cusco. Vi anlender till hotel. De som som veslutar sin resa här följer vi de till flygplatsen. 

DEL 3 (30/7 - 4/8)

*** APU AUSANGATE ***


ÅRLIG INITIERING RETREAT FÖR PAMPA MISSAYOQ & ALTO MISSAYOQ

Apu ausangate.

Ausangate är det femte högsta berget i Peru med en höjd av 6372 möh. Den ligger 100 kilometer sydost om staden Cusco, i bergskedjan Anderna, i sektionen som kallas Cordillera de Vilcanota i Cusco-regionen i Peru. Apu Ausangate, Cabildo Apu beskyddare och guiden av Tawantinsuyo och väktare av alla evolutioner. Det anses vara det sista berget i sökandet efter initieringen av de andinska prästerna/ Paqos - shamaner. I dess Sibinacocha-bergssjö föds den maskulina energin som befruktar Moder Jord, Pachamama. Dess blågröna vatten är försvinner i Amazonas land, för att senare återvända för att fylla sjöar och glaciärer varje natt, förvandlat till Wilkamayo-stjärnfloden, Vintergatan. Chilka-samhället är väktaren av dessa platser. Härifrån börjar missayoqkunas sina pilgrimsfärder.

Reseprogram Ausangate

Dag 1
 31 juli. Ankomst till Cusco
- Mottagning på Cuscos flygplats och transfer till hotellet.- Integration av gruppen, prata om präst/paqos årlig möte och välkomstmiddag.
- Despacho ceremoni, gåva till pachamama och Apus. Övernattning på Kausay pacha tambo hotel.
Dag 2
1 augusti. Pilgrimfärd till Apu Ausangate.
  * Dagens arbetsämnen: Utveckling av Qaphaq Ñan som präst/ paqo/ shaman andino. Andinska principer och andinsk dualitet.
- Avgång från Cusco till Apu Ausangate
- Frukostbuffé, resa till Ausangate
- lätt lunch på vägen, pilgrimsfärd till lägret vid Apu Ausngate.
-  Middag och övernattning i Ausangate-lägret.
Dag 3.
2 augusti. Visionsuppdrag, Hatun karpay eller Taripay. 
Dagens ämnen: *Utveckling av andinska principer, *visionsuppdrag, *kraft sten, *Hatu Karpay initiering eller "Taripay"-förnyelse, *guide tagning.
- Frukostbuffé.
- Arbetsstart, Lunch. 
- Middag och övernattning i Ausangate lägret.
Dag 4.
3 augusti The paqo missayoq.
.- Dagens ämnen: *Utveckling av de andinska principerna och missayoq-konceptet
- Frukostbuffé.
- Arbetsstart, förklaring av examen som Paqo/motsvarande präst.
- Mottagande av den andinska mässan och prästerliga instrument.
- Firande! middag och  övernattning i Ausangate-lägret.
Dag 5
4 augusti Avslutad retreat
- Frukostbuffé kl. 07.30
- Återvänd till Cuzco. Övernattning på Kausay pacha tambo hotel
  

Viktigt.


För att ta initiering till den fjärde nivån av medvetande måste du vara helt engagerad i din personliga utveckling och villig att leva i andra medvetandetillstånd som ännu är helt okända för dig. Om du vill ta initiering, fråga inte vad initiering är, fråga dig själv om du är redo att ge dig in på Guds väg. Om du är redo att ta ansvar för hela din existens. Och du måste göra ett åtagande att fortsätta din träning till slutet. Detta innebär att man gör en (1) årlig Karpay inom tre år, eller mer fram till examen. Andinska principer och andinsk dualitet.

Ta med stenar, jord och vatten från platsen du bor, eran heliga instrument (trumma, skallra) och ceremoniella kläder.
- De som åker till Machu Picchu, måste de anlända till Cusco den 20 juli.
- De som väljer att åka direkt till Q'eros med buss måste anlända till Cusco den 25/7. I händelse av att anlända innan, är transfer från flygplatsen och de extra dagarna på hotellet varje deltagares ansvar. De som önskar kan meddela oss så att vi kan boka Kausay pacha hotel eller så kan de boka boende på egen hand.
- Programmet kan bli påverkat för plötsliga förändringar på grund av okontrollerade kulturella och sociala aktiviteter (strejker, stängning av arkeologiska center) eller eventuella hinder på grund av naturens kraft (brokollaps, stormar eller andra oförutsedda händelser) I dessa fall läggs det om till besöka andra platser och fortsätta arbeta enligt programmet.

PRIS OCH BOKNING.
Du kan  velja att resa varje del för sig sjläv eller hela resa. Paketpris på hela resa.

  Machu Picchu & Valle sagrado + Nacion q´ero + Ausangate
   Paketpris: 3500 USD. (Vanligt pris 400 USD)
   Anmäl dig med 1500 USD. Ej återbetalningbar (Endast vid sjukdom med läkare intyg) Betala senast 15 juli.

Machu Picchu & Valle Sagrado
PRIS. 1100 USD.
Anmäl dig med 400 USD. Ej återbetalningsbar ( Endast vid sjukdom med läkare intyg) Betala senast 15 juli.

Nación Q´ero
PRIS.  1200 USD.
Anmäl dig med 400 USD.  

Ausangate.
PRIS. 1700
Anmäl dig med 700 USD. Ej återbetalningbarExtra kostnader.
Karpay / initiering, pampamisayoq 250 USD.
Misa andina 200 USD, 
Killa rumiyoq . 60 USD, (valfritt)

Mach Picchu & Valle Sagrado


INKLUDERAR:

* Transfer flygplats-hotell-flygplats.
* En måltid om dagen.
* Privat transport.
* Fyra (4) nätter på hotell (inkluderar frukost)
* Tågbiljetter. 
* Entrebiljetter till alla arkeologiska platserna.
* Entrébiljeter till Machu Picchu.
* Bussbiljetter (ner) från Machu Picchu till Aguas Calientes. 

INGÅR INTE:
- Flygbiljetter eller transport från ursprungsplatsen till Cusco.
- Middagar, drycker (öl, läsk , vatten, etc.)
 - Tvättservice.
- Extra dagar på hotellet.
- Besök på Quilla Rumiyoq Månens tempel)

PRIS OCH BIKNING.

Machu Picchu & Valle Sagrado
PRIS. 1100 USD.
Anmäl dig med 400 USD. Ej återbetalningsbar
 ( Endast vid sjukdom med läkare intyg) Betala senast 15 juli.
Resterande belop; 700 USD. Betalar på plats.Retreat i Nación Q´ero.

INKLUDERAR:
* Transfer flygplats-hotell-flygplats.
* Res med buss från Cusco till Paucartambo-Q'ero (tur och retur) till och från avgångs- och ankomstpunkten för pilgrimsfärden. till Q´ero-Markachea.
 * Bergsutrustning; sovsäck, liggunderlag.
* Logi i fjällen i halmhus. (Det är inte nödvändigt att ta med tält)
* Packhästar och hästdrivaren..
* Komplett mat (frukost, lunch och middag) i bergen.
* Hotellrum (debbel/tripel) i Cusco dag 19/7, 25/7 Kategori tre stjärnor (Inkluderar frukost).
* Workshops, föredrag och ceremonier relaterade till de ämnen som ska undervisas i programmet.
*  Ayahuasca ceremoni (frivillig).

INGÅR INTE
- Flygbiljetter eller  transporte från ursprungsplatsen till Cusco.
_ Initiering. _ Andinska missa. 
 - Dricks, ceremoniella instrument.
- Q´ero- hantverk / textilier.
PRIS OCH BOKNING. 
 PRIS. 1200 USD. 
Anmälning avgift 400 USD. Ej återbetalningsbar ( Endast vid sjukdom med läkare intyg) Betala senast 20 juli. Resterande belop. 800USD betalar på plats.


Retreat i Apu Ausangate

INKLUDERAR:
*  Transfer flygplats-hotell-flygplats.
* Tickets för att komma in till naturparken i Ausangate.* Bergsutrustning; Tält, sovsäck, liggunderlag.
* Packhästar och hästdrivaren.
* Komplet måt i bergen (frukost, lunch och middag)
* Karpay-ritualer och andra initieringsritualer.
* Hotellrum (dubbel/ triple) i Cusco; 31/7, 4/8 kategori tre stjärnor, (önskar individuellt, kontakta oss) Inkl. Frukost.

INGÅR INTE:
-  Flygbiljetter eller transport från  ursprungsplatsen till Cusco   - Dricks, drinkar, vatten.
- Andinska missa.
- Instrument för ritualer.
-  Extra dagar på hotellet 
- Tvättservis.


PRIS OCH BOKNING
PRIS. 1700 USD. Anmälningsavgift. 700 USD.  Ej återbetalningsbar ( Endast vid sjukdom med läkare intyg) Betala senast 25 juli.
Resterande belop betalas på plats.


Betalningsmetoder.

- Swish. (Anmälningsavgiften) 
- Internationell Banköverföring. (+15% moms)
- PayPal, +15% moms
- Kontant vid ankomst i Cusco.

Swish betalning:
Anmälningsavgiften 5000Kr.
Salong inka wish konto: 123-068 53 21  (Maritza Orellana.)

Banköverföring:
Resterande belopp + 15%, 
Hela retreat. 20/7 - 04/08. 3000 USD + 450 (15%moms)  = 3450 USD.BankKonto i dollar: 4203069071258
Konto Interbank. (CCI) 00342001306907125878
Kod swift. BINPPEL
Adress: Avenida El Sol 380, Cusco-Perú.
Banco Internacional del Perú - Interbank
Motagarens namn: Rolando Paucca Calcina. ALUMNOS.
PatyPal. Kausay Cancha@gmail.com

Kontakt för  information om priser, och anmälningr. +46 706322717