Peru Inti Raymi 2023


Shamansk Initieringretreat Qhapaq Ñan

 14 juni - 26 juni 

Nacion  Q´ero.

Det är erkänt av UNESCO som mänsklighetens immateriella arv, av Perus kulturministerium som immateriellt arv och av Cusco-Perus kulturministerium, som den sista Ayllu Inca (Inca samhällen)

Rolando Pauccar Calcina, föddes 1993 i Marcachea, Nacion Q´ero- Peru. Han är den sjunde ättling till Inca Pauccar.

Från tre års ålder lärde han sig användningen av medicinalväxter av sin mor, och hans far fick honom att delta i förfäders ceremonier(shamanism) och utvecklade därmed sin andlighet till att bli paqo.

Vid 14 års ålder valdes han av Apus (jordens andliga väktare) till Alto Misayoq, men han kände sig inte förberedd. Fyra år senare, efter mycket arbete, bestämde han sig för att ta det ansvaret. Han instruerades av Apus att utveckla sin mentala kapacitet och expandera till en
interdimensionell nivå för att lära känna jorden, människorna och universum. I början arbetade han inom familjen, som healers och fördjupade sin koppling till Apus.

2015 Reste han till Mexiko, det var där han upptäckte sin förmåga att förmedla sina förfäders visdom.
2016 Gick han 90 dagar längs Q'apaq Ñan (inka-stigen) från Q'ero-Peru till Argentina, och integrerade de energetiska punkterna (wakas) för att återställa energibalansen på jorden och återförena styrkan av Pachakutek. Han var den första pilgrimen efter 500 år.

2017 Kallade han till integration av de Tawantinsuyo ursprungsbefolkning för att leva i harmoni, integrera alla tiders kunskap och hitta en ny plats, där Inca Pauccar startade grunden, för hundratals år sedan. Denna plats är kallad Wiñay Marka och den kommer att tjäna som ett exempel för världen, på vad föreningen av nuvarande förfäders visdom kan göra.

Idag är Rolando dedikerad till undervisning och healing, han reser runt i världen, ödmjuk dela med sig av sin visdom och kunskap i en medveten förbindelse med Pachamama och universum.

Valle Sagrado & Machu Picchu.
(Del 1)

Den heliga dalen har kraften att återansluta dig med minnen av din gudomlighet. Rolando Pauccar Calcina, q´ero paqo altomisayoq kommer att guida oss på denna andliga resan för att få kontakt och hela oss med de kraftfulla energier i varje plats(waka), samtidigt som han berättar den dolda historien om hans civilisation, som det överfördes muntligt av hans förfader. Det blir en förvandlande resa som kommer att väcka magi som lever inom dig!. 

Saksayhuaman

Reseplan (del 1)

14 / 06.  Välkomstmöte i Cusco.

15 / 06 Cyti turné.

 Introduktion till den andinska världsbilden genom historien överförd av muntlig tradition från generation till generation.

Besök på strategiska platser som ett komplement till historien, genom de besök vi kommer att göra, ritualer och väcka den levande historien i oss.

* San Pedro Market. Huvudtorg.  Lunch. 

 Tambo Machay. Presentationsritual till Pachamama.

* Qenqo, Jag arbetar med den inre auktoriteten.

* Saqsaywuaman, ritual för erkännande av individuell existens och eget ansvar.

* Hotell i Cusco.

Pisac.

16/06 Valle Sagrado

Pisac. Medvetet arbete med eldens energi, transformation. Återanknytning till förfäder, konfliktlösning och trauman med avlidna familjer inklusive aborter.

* Lunch i Urubamba

* Resa till Aguas Calientes med tåg, hotell (övernattning).


Machu Picchu

17 / 06 Machu Picchu .

* Pilgrimsfärd till helgedomen Machu Picchu. Medveten arbetar med vattnets energi, känslor, och mötet med Apu Machu Picchu (mitt överlägsna jag).

 Returtåg från Aguas Calientas till Ollantaytambo + hotell (Övernattning).

Ollantaytambo

18/06 Ollantaytambo.

* Här jobbar vi med ljudet och förbindelse med vindens energi, ljud och vibrations,  ordets kraft.

* Lunchbuffé i Urubamba. 

Moray.

*Moray. Anslutning till jordens energi, byte av begränsningsprogram. Klippa bandet från det förflutna och framtiden.

Chincheros

* Hotel Chincheros (Kawsay pacha hotel)  Mötet med inre mörker, rädslor, sjukdomar, allt vi inte gillar.(Om vi ​​anländer till Chincheros i tid kommer vi att arbeta på den arkeologiska platsen, annars detta arbete skall utföras på hotellet.

19/06 Cusco. Fri dag.


Inkluderar:

Valle sagrado:
. En (1) måltid om dagen (lunch)
. Fyra (4) nätter på hotellet
. Tickets entré till de arkeologiska platserna
. Entré till Machu Picchu och tickets till buss frå MaPi till Aguas
Calientes.*Inti Raymi i Nation Q`ero*
(Del 2)

Shamanska / Paqo initieringsretreaten,  handlar om att öppna  Nation Q´eros heliga intimitet, där vi tar emot människor i vårt hem och överför vår visdom från den djupa erfarenhetsmässiga resonans som bara gavs tidigare till q´eros legitima barn. I denna andliga reträtt kommer de heliga koderna inkorporeras från de levande vibrationen och inte från en muntlig tradition. Inom ramen för det viktigaste firandet av det forntida Amerika, kallat Inti Raymi, eller dagen för Inkas födelse. 

Nu inbjuder vi dig att förnya den heliga elden och att så fröet i dig själv och i mänskligheten, det gudomliga medvetandet "Inka Muju", med syftet att utveckla detta  medvetande på en planetarisk och interdimensionell nivå, integrera i dig solens och månens energi, för att i medvetandet känna igen den universella enheten.

Historia om Inti Raymi

I tusentals år har den medvetna människan bevarat och utvecklat en evolutionär länk med jorden och universum.

Från närvaron, genom att observera och integrera det inre och yttre universum har det skapats de heliga firandet.

För mer än 500 år sedan, varje år från jordens 4 regioner, gjorde representanter för varje folk en pilgrimsfärd till denna plats för att förnya den heliga elden, för detta ändamål stängdes jurisdiktionen i hela Tawantin Suyu-territoriet, från 1 juni till gryningen den 21 juni och maten som konsumerades var kall, rå och ibland genomfördes långa fastor.

På grund av direktkontakt med naturen är det känt och vet att under denna tid, 21 dagar före den 24 juni, är den heliga elden inne i Jorden, för att ge den nödvändiga värmen under vintern, och viktigast av allt, skapa nytt liv genom denna union.

Människan följde denna process genom att vaka över solens återfödelse och förnyelsen av den heliga elden inom de.  När den nya elden tänds på jorden, varje representant för varje stadsdelen tog med sig  till sitt samhället med syftet att ge ljus och värme, en efter en, till hela Tawantin Suyu.

En annan grundläggande del av detta heliga firande är den mentala och/eller metafysiska konstruktionen av själva verkligheten. Traditionellt gick familjer på pilgrimsfärd till bergens toppar för att tala med universums mest subtila energier, och i denna ceremoni gjorde de metakonstruktioner med lera och sten där de representerade sina grödor, sina djur, sin goda hälsa och andligt tillstånd som ska utvecklas. Nästa morgon läser de naturens svar, som ett levande orakel, som får de  veta om åkallan mottogs, accepterades och uppfattades av verkligheten själv.

Sökande av visionen i Antipukara 


Vision quest i Antipukara. Historien berättar att en pilgrim från Sydamerika anlände till den heliga staden Wiñay Marka och reste den stora vägen Qhapaq Ñan, utvald för sin resa, lyckades han bli Apu Antipukara, och bestämde sig för att lämna sin fysiska människokropp för att bli ett Tutelary Mountain Jordens väktare.

Idag, 5 000 år efter den händelsen och återaktivering av Qhapaq Ñan för utvecklingen av medvetande, öppnar vi möjligheten att utföra Visionsuppdraget på det heliga berget för första gången, för att få kontakt med den vitala energin från ditt förfäders ursprung.

Börja din utvecklingsväg från världsbilden från våra förfäder på jorden där du bor.

WIÑAY MARKA. 

Det här är ingen turistresa. Det är en intensiv upplevelse av förvandling. 

Den är avsedd för de människor som verkligen är engagerade i sin egen helande och utveckling, både personligen och för hela jorden.

 Det är för män och kvinnor som är jordens väktare och som är redo att ta sin prästerliga makt.

För 700 år sedan skickade de forntida inca prästerna, som förutsåg konsekvenserna av spanjorernas framtida ankomst, prinsarna av de två dominerande nationerna på den tiden, inkafolket och Qollas, till en plats långt från Cusco, nu känd som Nation Q' eros. Dessa prinsar hittade en lämplig plats på Cuscos höjder och efter att ha gjort olika studier på platsen lade de grunden till vad som skulle bli en ny stad i Cusco, i väntan på ankomsten av en ny Inca som skulle komma århundraden senare.

Efter att erövrarna anlände, denna nya inka, känd som Inca Pauccar, åtföljd av ett kungligt följe gav sig till den plats som tillkännagavs för 200 år sedan, men medvetna om den förödelse som spanjorerna hade orsakat beslutade de att det 

Wiñay Marka


 inte var dags att regera, utan viktigare var skydda kunskapen om sina förfäder, dölja sin kungliga härstamning och ändra sina quechua-namn mot latinamerikanska namn, medan de antog lantbruks arbete utan någon åtskillnad. 

Inca Pauccar och hans familj befolkade denna plats och flera generationer senare, på 50-talet, kontaktades de för första gången av det västerländska samhället.

Detta är anledningen till att Nation Q'eros bevarar tradition, seder, språk och medicin med ursprung från inkatiden.  Det finns dock en profetia som säger att 7 generationer efter inka Pauccars ankomst, skulle en pilgrim energiskt förena sitt folk och vandra inkaernas heliga väg (Qhapaq Ñan).

. 2016, Rolando Pauccar. Altomissayoq, en direkt ättling till Inca Pauccar, uppfyllde denna profetia genom att göra en pilgrimsfärd i 90 dagar från Peru till Argentina, och kallade på sin väg till den stora integrationen, eftersom, enligt profetian, att återuppta byggandet av denna heliga stad, kallad Wiñay Marka, det borde finnas närvaron av ledarna för alla de ursprungliga folken. Denna stad kommer att vara en pilot för vad kopplingen mellan infödda folk och det västerländska samhället skulle kunna producera, vilket leder till integrationen av modern vetenskap och förfäders visdom. Denna stad kommer att ha en stark andlig komponent.

. I november 2017 genomförde Rolando Pauccar, på uppdrag av de 5 samhällena som utgör Q'ero-nationen, den första integrationen av ursprungsbefolkning som sammankallats direkt av de direkta ättlingarna till Inkas, i Cusco-regionen, Peru. Denna händelse återaktiverade staden på en energisk nivå. Efter integrationen gick en karavan med 33 pilgrimer igen med Rolando till Puente del Inka (Inkas bro), Aconcagua, Argentina. På en pilgrimsfärd på 111 dagar. Att skapa medvetenhet om integration i hela Anderna. (Qhapaq ñan-vägen).

.  I december 2018 inkallade Rolando den andra integrationen av infödda folk i Mexiko, som en del av uppfyllelsen av 

Anti Pukara


  profetian om föreningen av kondoren och örnen. Där återigen 22 pilgrimer vandrade med Rolando i 40 dagar mot Wirikuta öknen.

I mars 2019 vandrade 12 pilgrimer återigen Qhapaq ñan från Puente del Inka, Aconcagua, Argentina till Q'ero-nationen, Peru, som svar på den första pilgrimsfärden. Uppfyller profetian om integrationen av Inkarry och Qollary. För att skapa balans. Anländer till Wiñay Marka, Antipukara, i Q'ero-nationen, den 20 juni 2019, för Inti Raymi-firandet.


 I juni 2019 firade vi att Inti Raymi tog emot deltagare från hela världen för första gången i hela Q'eros-nationens historia, sedan vi öppnade platsens heliga intimitet, där vi tog emot besökare i vårt hus, vilket gav en överföring av vår visdom från den djupa erfarenhetsmässiga resonans som endast gavs tidigare till Q'eros legitima barn.

Nu vill vi bjuda in dig att vara en del av denna berättelse. Ditt deltagande i detta möte är av planetarisk och transcendental betydelse för återuppbyggnaden av den heliga staden, och att höja jordens energi.

 Att föda den nya mänskligheten. Eftersom varje deltagare, ökar sin energi, etablerar en harmonisk relation med himmel och jord. Han är ansvarig för sitt liv, skapar sin egen verklighet och är ett frö av medvetande och helande för sin familj och hela sin omgivning.

Med integrationen av infödda folk, pilgrimsfärden för Inkarry år 2016/7 och Qollary genomförd år 2019, och förnyelsen av den heliga elden i förfädernas firande Inti Raymi, efter 7 generationer, energin från Pachacuti och vi föder den nya eran och den nya mänskligheten, och öppnar återigen möjligheten till evolution av människan på vägen till evolutionen av medvetande (även kallad Qhapaq Ñan) som anden färdas genom de nio (9) nivåer, mellan Pacha och Inti.Qhapaq Ñan Nation Q´ero
Reseplan och aktiviteter 19 - 26 /6

1.  19/6 Ankomst till Cusco

Reception på Hotel Kawsay Pacha (ingår)2. Måndag 20/6,  Ankomst till Q´ero.

Färd med buss till Wiñaymarka.

Vi lämnar Cusco med buss klockan 02.00 på morgonen till pilgrimsledet i Q'ero. Vid ankomst kommer vi att träffa pilgrimerna som kom från Cusco, äter vi tillsammans en frukost-lunch. Sedan börjar vi vår heliga pilgrimsfärd på 20 km. Vi är framme vid solnedgången i Apu Antipucara-Q'ero. Där vi ska stanna i 6 dagar. Middag, tid inte bestämt, beror på takten på pilgrimsfärden.

Under pilgrimsfärden kommer vi att göra andligt arbete. Regression, Nedskärningar av begränsningsprogram och stängningar av tidslinjer (Slutförande av oavslutade projekt, relationer, studier, etc.)

Mål: Återgå till ursprunget.

3. Tisdag 21/6  Inti Raymi

Despacho ceremoni och Allyu allchay. ( Andinsk familjekonstellation)

I gryningen kommer vi att göra den heliga ritualen att ta emot solen. Genom denna ritual kommer vi att införliva solen i vårt inre. Starta en ny cykel i vårt liv, eftersom det är solståndet. I denna tid av förändring kommer vi att införliva den himmelska energin från den större solen som ett nytt frö av vårt ursprungliga tillstånd. Efter soluppgångsceremonin kommer en utsökt frukost att serveras, sedan kommer vi att utföra ayllu allchay (andinska familjekonstellationen) En djup omstrukturering, healing med pappan, mamman, syskonen, ex-partners, klippa av giftiga relationer.


Det kommer att bli en energisk återförening med de som finns separation, vi kommer att införliva de lagar eller order som måste ges i familjerelationer. Kärleken måste ordnas så att den kan flöda och expandera. När dessa lagar är trassliga stagnerar kärleken och gör oss ofta sjuka. Dessa störningar kommer vanligtvis från tidigare generationer. Att hela dessa osynliga band befriar oss från upprepningar och tunga belastningar, för att ta all kraft som kommer från våra förfäder och på så sätt fokusera på våra egna liv.

Vi kommer att avnjuta en utsökt lunch och på eftermiddagen kommer vi att göra en helande haywarikuy ceremoni (stort despacho/gåva ceremoni) för mänsklighetens gemensamma bästa. Och på natten kommer vi att ha den heliga elden med frågor och svar mellan trummor och dans. Den som vill kan gå och vila/sova.


 4. Onsdag 22/6, Andinska världsbils workshop & ritual

Helig sexualitet, sökande efter vision.

Efter frukost går vi till toppen av berget Antipucara. Här kommer vi att utveckla det andinska universum som vi bär inom oss. Erkännandet av att bli myndig. Det är här man erkänner sig, man stärker sig också som man/kvinna och   den präst/prästinna som man är.

Vid solnedgången kommer vi ner från berget, tänder brasan.

På natten kommer vi att ha två alternativ.

1.- Workshopen om helig sexualitet och valfri dans.2.- Sök visionen, såning av de Apu. Vi kommer att förse deltagarna med instruktioner och motsvarande förklaring. Denna ritual av såning görs speciellt för dem som har framtida strävanden mot högre grader av medvetande, såsom pampamisayoq, altomisayoq, Kurekaakulleq och de människor som arbetar för att erövra sin absoluta ensamhet.

Notera. För att bli accepterad för sådd är det viktigt att ha och ha visat absolut detachement från allt. Dagarna innan kommer Q'ero-missayuq att genomföra en utvärdering i hemlighet.


Torsdag 23/6 Tysnadens dag, Temazcal & Ayahuasca ceremoni.

En dag av tystnad, det blir bara frukost, lunch och middag. Vi kommer alla att förbli tysta och var och en kommer att kunna vara på den plats de vill.

För den som har sådd i bergen blir det temazcal. Vid solnedgången på kvällen och under natten kan de som önskar och känner sig kallade, får delta i Ayahuascas förfäders växtmedicinceremoni (valfritt)

6. Fredag 24/6 Initiering, Karpay Pamapamissayoq

Efyter att vi tar emot morgonsolen kommer vi att viala. På eftermiddag kommer alla deltagarna att ta emot initiering i det Q´ero universum. Denna nivå av initiering, det har öppnats nyligen för folk utanför. Förut gavs bara till valda i Nation Q´ero. 

( Det är självklart att de initierad är de som valts ut av Moder Jord, universum och Apus för att nå vårt hus).

 Initiering/ Karpay, är valfri för dem som har överskridit alla sfinxer (väktaren av den förfäders tradition) fysiska, känslomässiga, mentala och eteriska. Även känd som mörker eller begränsande hinder, blockeringar, brister, rädslor, skuggor. De så kallade demonerna, ekonomin, religionen osv.

 Samma dag kommer den heliga aspekten av mat att introduceras med Chiri Uchu (heliga mat) ritual. Ceremonin avslutas på eftermiddagen med solnedgång. På kvällen blir det musik och helig dans för att fira. 

OBS.

För att ta initieringen av den fjärde nivån av medvetande Pampamisayoq, måste du vara helt engagerad i din personliga utveckling och villig att leva på andra nivåer av medvetande som fortfarande är helt okända för dig.

Om du vill ta emot initiering, fråga inte vad som är initiering. Fråga dig själv om du är redo att ge dig ut på din väg som Gud, om du är redo att ta ansvar för hela din existens. Och du måste göra ett åtagande att fortsätta din träning till slutet. Detta innebär att man gör en (1) Karpay varje år i tre eller fler år fram till examen. 

7. Lördag 25/6. Dag av oändligt överflöd.   

Denna dag kommer vi att få visdomen att skapa en öppning till ett nytt medvetandetillstånd, bryta de begränsande mönstren och föreställningarna som förhindrar flödet av oändligt överflöd. Vi kommer att genomföra praktiska ritualer för omprogrammering på cellulär, emotionell och mental nivå.

Vi kommer att införliva ett nytt koncept av ekonomi, rikedom, pengar och överflöd. Vi kommer att arbeta med att förtjäna och ta emot.

  I slutet kommer vi att göra en specifik ritual för att öppna överflödets kanaler, få direkt hjälp från pachamama, Apus och universum och ett stort despacho/gåva för överflöd.

Sedan kommer du att få välsignelser från präster och prästinnor i Q'ero.

Söndag 26/2 tillbaka till Cusco.


Efter fruckost återvänder vi till Cusco. I Cusco vi ska vila i Wuñay Marka i Tipon, Här slutar retreat.

Nation Q´ero. Vandring över 4800 möh.

Inkluderar:

• Transport till Nation Q´ero.

• Bergsutrustning: Sovsäck och liggunderlag.

• Logi i bergen i halmhus byggda av Q'eros. (Det är inte nödvändigt att ta med tält, förutom för pilgrimer).

• Packhästar med skötare.

• Komplett mat i fjällen

• Hotell i Cusco kategori 3 stjärnor. (Hotell i dubbel- eller trippelbas. För enkel konsultation mot avgift). 19 och 25 juni.

• Workshops, föredrag och ceremonier relaterade till de ämnen som ska diskuteras i programmet. 

Ingår inte:

• Dricks

• Drycker

• Instrument för ritualer

• Missa

• Initiering (Karpay)

• Extra utgifter

• Extra hotelldagar


Rekommendation för berget:


• Alla deltagare rekommenderas att ta med sig sina heliga föremål, musikinstrument, jord och vatten från sina platser, samt stenar av den storlek de kan bära och som de anser vara burna.

• Solskydd. Keps, mössa. Hatt.

• Vattentäta högbergsskor.

• Termostrumpor. Lätta vandringsstrumpor som andas.

• Termossko. Termoskjorta

• Regndräkt eller poncho

• Högbergsryggsäck.

• Lätta byxor. Termobyxor för låg temperatur.

• Badkläder, Handduk

• Bergskläder som garanterar upp till -5°C (grader under 0).

• Lätta bekväma kläder (under dagen kan det vara väldigt varmt)

• En högbergsryggsäck med nödvändiga personliga saker (toalettartiklar, vatten, mobiltelefon, kamera, extra batterier, första hjälpen-kit, etc.


Allillan Jamuyki, tukuy sonqoymanta!!! <3<3<3


Evenemangens värde • Machu Picchu (14- 18/6)
 • Bokning, 30%
 • 1500 USD tota  summa.
 • (450USD)
 • Q´ero Inti raymi (19 – 26/6)
 • Bokning 30%
 • 1500 USD total summa
 • (450 USD)
 • Machu Picchu+Q´ero (14 - 26/6)
 • Bokning 30%
 •   2500 USD total summa
 • (750 USD)
 • Initiering  
 •  250 USD
 • Andinska misa  
 • 200 USD
 • Anmälningsavgift tillkommer    
 • 5000SEK

Betalning:

Anmälningsavgift: 5000 kr. Betalas till Salong inka. (betalas senast 30 april. Återbetalning vid sjukdom med läkare intyg)

Swishkonto nr. 123-068 53 21  Bankgiro nr. 256–3955

Bokning / reservationen. För att försäkra din plats och delta i evenemangen det krävs att betala 30% av den totala kostnader innan 1 juni 2023. (Titta i tabellen summan) resterande beloppet betalas på plats i Peru.

Reservationen på 30 % är ej återbetalningsbar.

Betalningsmetoder:  Bank överföring. 

Kontodollar:
4
203069071258 Interbankkonto

 (CCI)  00342001306907125878

Swift-kod BINPPEL

Adress: Avenida El Sol 380, Cusco-Peru

Namn: International Bank of Peru - Interbank

Namn: Rolando Pauccar Calcina


  ****  Inti raymi uppvaknandet av den inre solen  ****

Det finns verkligen en sol som såddes i ditt hjärta, det är vår djupa önskan att du ska känna den genom din egen upplevelse och låta dess ljus lysa inifrån och ut!
Kontakta oss