pppppp

Historia

Min resa som frisör började i Peru, i 1990. Efter företag ekonomi utbildning på universitet, utbildade mig även till frisör. Efter flytet till Sverige 1994 har jag öppnat två frisörsalonger.  En stor del av min arbetsliv har handlat om mina två salonger och  kontakt med mina kunder. Under alla dessa år, kontakten med människor har gjort att jag insåg att det finns ett stort behov av att behandla inte bara den ytliga utan också det innersta i oss människor.
Sedan 2011 började jag en andlig resa som tog mig tillbaka till mitt ursprung för att återta den inka kunskap och visdom om "Inka energi medicin" visdom som jag vill dela med er.

​I november 2017 flyttade jag till det inhemska samhälle Nationen Q´ero  i Perú, och bodde där i nio månader med de sista inka ättlingar och Paqos (Präster eller Shamaner). En fantastisk och magisk upplevelse som jag varmt rekommenderar. Jag fick uppleva q´ero andlighet och ta del av deras lära:  Det  Inka visdomen om energi medicin och växt medicin.  
Jag kom tillbaka i oktober 2018 och utbildade mig även som hårolog, för att håret är en viktig del av egen identitet för människor i den moderna samhälle och lika så för ursprungsbefolkning.

Nu på salongen  fortsätter jobba med all kärlek, kunskap och visdom för att tillsammans kan nå din önskan om fullständig skönhet.
Vi är vackra varelser på denna planet med uppgiften att leva och njuta av livets magi  i kärlek och harmoni med oss ​​själva och med allt-et.

Du är viktigt och fantastisk människa!

När du bokar en skönhetsbehandling ska du vara säker på att du kommer lämna salongen med ett leende på läpparna. Du kan känna dig trygg med att våra skönhetsterapeuter, stylister / healer ser till att du längtar till ditt nästa besök hos oss, varje gång!

Inka q´eros enregimedici- enrgihealing.

Q´eros urprungsbefolkning är de sista inka ättlingar som lever i Peru högt uppe över 4800möh. I "Nación Q´er" bland den andinska bergen i Pauccartambo Cusco.  

Historia om Q´ero folket enlingt q´ero folket.

I Sydamerika för 700 år sedan förutsåg de gamla inkaprästerna konsekvenserna av spanjorernas framtida ankomst. De skickade prinsarna av de två dominerande nationerna vid den tiden, Inkafolket och Qollas, till en plats långt från Cusco, nu känd som Nación Q'eros. Dessa prinsar hittade en lämplig plats på Cuscos höjder och efter att ha gjort olika studier på platsen lade de grunden till vad som skulle bli en ny stad i Cusco i väntan på ankomsten av en ny Inka som skulle komma århundraden senare.

Efter att erövrarna anlände, denna nya Inka känd som Inca Pauccar tillsammans med ett kungligt följe anlände till den plats som tillkännagavs för 200 år sedan.

Men medvetna om den förödelse som spanjorerna hade orsakat bestämde de sig för att det inte var dags att regera utan att skydda sina förfäders kunskap och visdom genom att dölja sin kungliga härstamning och ändra sina quechua-namn mot latinamerikanska namn samtidigt som de utan åtskillnad övertog jordbruksarbete.  Inca Pauccar, hans familj och andra inka präster befolkade denna plats och flera generationer senare, på 50-talet kontaktades de för första gången av det västerländska samhället. Detta är anledningen till att Nation Q ́eros, har bevarat traditionen, seder, språk och medicin med ursprung från inkatiden. Det finns dock en profetia som säger att 7 generationer efter inka Pauccars ankomst är det dags att gå ut för att fortsätta inkaernas heliga väg (Q'apaq ñan). En inkapilgrim skulle energimessigt förena folket.

Q´ero folket sedan 40 år tillbaka reser runt i världen och delar det inka visodom och sår det nya frö i människor som känner kallelse.

Ursprungsbefolkningen i Amazonas har också bevarat sin gamla kunskap om växtmedicin. Efter att européer och människor från den moderna världen anlänt skapade de kaos och konflikter bland stammarna och levde länge på flykt. På senare tid började de kloka morföräldrarna, stammarnas hövdingar, dela med sig av sin visdom och återigen använda heliga mediciner, vilket skapade känslomässig och energisk balans mellan människor och natur. Nu delar han med sig av sin visdom och kunskap om energiläkning med medicinalväxter med resten av världen, precis som folket i Q'eors gör.

ÖPPETIDER
Uppsala
må–fr: 10:00 - 18:00

lö: 10:00 - 16:00
sö: stängt


ÖPPETIDER

Gimo
må–fr: 10:00 - 18:00
lö: 10:00 - 13:00
sö: stängt

ADRESS

Salong Inka
Kungsgatan 39A
75321 Uppsala.


Adress 

Salong Inka
Köpmmangatan 4A
747 43 Gimo