Paqos - Yachay Wasi

Andinsk världsbild skola för  Andlig & Personlig utveckling

Paqo = Präst / shaman.    Yachay = Visdom, lära.    Wasi = Hus hem.

Visdom är med-vet-enhet och det når man genom upplevelser. Vi människor skapar vår verklighet, medveten eller omedveten.  Under hela mitt liv har jag lyssnat till min inre röst, själens röst, och jag har följt det. Min vilja och mitt val att bli paqo påverkade energierna som blev en kraft för att korsa dalar, berg, floder och hav. Visdom når man genom upplevelser inte från memorerad kunskap från böcker, eller från nånting som man har hört eller sett på tv. Jag älskar att veta vad som intresserar mig och att utforska som ett nyfiket barn. År 2012 bestämde jag mig för att lära mig om mina förfäders visdom, av de sista Inca-ättlingarna, Q´ero folk som lever än idag på toppen av Anderna heliga berg i Nation Q´ero - Peru. År 2016 blev jag inbjuden och reste ditt och  2017 gav jag mig iväg till Q´ero för att fortsätta min Q´apaq ñan (vägen till medvetande). Där bodde jag 9 månader (2017-2018). Du är här för att din Apu (Medvetande energi) har kallat dig så mina mentorer. För att komma till min Apu var det nödvändigt att släppa alla mina övertygelser, alla roller, identiteter, all kunskap, programmeringar, etc. För att sedan ta emot utrensningsritualer i de isiga glaciärsjöar och pilgrimsfärder mest ensam på toppen av bergen, många dagar och nätter, där släppte jag allt för att sedan blir initierad som Paqo Ñusta pampa misayoq av högt uppsatta Paqos män och kvinnor. Och sedan 2022 blev jag initierad till till alto misayoq. förra året tog jag emot den andra initiering till alto misayoq igen och min resa fortsätter! I år kommer jag att ta emot min tredje och stora altomisayoq Karpay!
 Allt är energi i ständigt rörelse. Ursprung av energi är kallad i den andinska kosmovision, Kausay Pacha som är den medvetande energi/ gudomlig energi/ Gud.Kausay Pacha är källan till vår universum och alla oändliga universums. Universum är källa till vår planet och vår sol, måne och alla sjänor som vi ser i den oändliga mörkret. Vår levande planet är källa till allt liv vi ser. Källan till till vår fysiska kropp och själen är moderjord och solen. Allt kommer från samma magiska och godomliga källa som är i ständig förändring. Jag vet att min kraftkälla är det fruktansvärda mörkret. I det mörka tomrummet finns hela skapelsens heliga energi, det kallar vi KÄRLEK. :) <3

Utbildning för Paqo - misayoq 2024

Qhapaq ñan / Vishetens väg.  Initiering & Praktik

6 mars - 17 Juli 2024

Introduktion. 

Qhapaq ñan / Vishetens väg. Det är en kurs för andlig utveckling, utveckling av medvetande och healing.

Min resa började inte på min befruktningsdag och inte heller på min födelsedag. Min resa i denna fysiska kropp fortsatte från ögonblicket av min befruktning och gick över till ett annat evolutionsstadium den stunden jag föddes. Mitt liv är en fantastiskt resa och jag vill att du också ska se och känna likadant! 
Min medvetna väg började den dagen jag fick min initiering under en andinsk ritual. Den dagen tog jag beslutet att fortsätta min medvetna väg till visdom. Först var jag tvungen att hela mig själv, sedan valde jag medvetet att fortsätta min väg som Paqo/shaman.
Jag följde min själs längtan och kärleken till livet. Dessa två incitament hjälpte mig att återvända till en bortglömd väg som tog mig till mitt hemland Peru och till Nación Q´ero för att träffa de sista "Ayllu inka" (inkasamhälle), inka ättlingar. 2017-2018 bodde jag i 9 månader med q'erofolket. Och där lärde jag mig deras visdom i praktiken och där blev jag initierad till misayoq.
Jag har utformat den här kursen utifrån min egen väg och erfarenhet. De gav mig koder eller nycklar för min egen helande och förståelse av mig själv, förståelse av det inre och yttre universum. Mina upplevese och samlevnad med q´erofolket har hjälpt mig att komma åt och utveckla nivåer av medvetande som människa.

Med denna kunskap och visdom, steg för steg som jag själv har gått, kommer jag att vägleda dig mot din egen healing och att få tillgång till din egen visdom.
 I det här utbildning kommer du att få möjlighet att möta träffa de q´ero paqos här i Sverige och få initieringar. Du kommer att få speciellt inbjudan för att besöka " Nacion Q´ero" och träffa där de paqos/shamaner och q´ero familjer. Du kommer att få dina initieringar direkt från de mest erfarna Q'ero-paqos i nación Q eros och de heliga berg.

Kurs innehåll.

FORSTA ÅR 2024.

 HISTORIA. Jag fick vara på q´ero familje kvällar där de berättade sin historia, legender och myter.
QUAPAQ ÑAN BETYDELSE.

VAD ÄR EN PAQO.
HUR BLIR MAN EN PAQO.  
PERSONLIG HEALING OCH PRAKTIK
REGRESSION, RESA TILL FÖRFLUTNA.
1.- Healing av ärvda och upplevda trauman.
2.- Healing av familjrelationer.
3.- Ritualer för medveten självständihet i de olika åldrar och nivåer.
AVSHILDHET  från egot och personligheter.
RELATION OCH ANSLUTNING MED MODERJORD OCH UNIVERSUM.
1.- De två ( 2) energierna; positiv och negativ, maskulina och feminina.
2.- De fyra (4) gudomliga elemten och dess kraft.

3.- De tre världar. Uhu pacha, kay pacha och hanah pacha.

DE ANDINSKA KODERNA. De andinska koderna är nycklar som öppnar dörrarna för att se och känna verkligheten, livet, bli medveten. Dessa koder hjälper dig att förstå dig själv och din miljö, förstå energi och låsa upp energipunkterna i din fysiska kropp för att medvetet ansluta dig till vital energi. Denna anslutning hjälper flödet av energi som balancerar vår fysiska kropp och förbinder oss med livets källa och universell visdom.
VARJE KOD MEDFÖLJER PRAKTIK OCH SPECIFIKA RITUALER.

1.- KAUSAY. Enhet livs nergi.
2.- ANYA. Dualitet: Lloque och paña.
3.- MUNAY. Livets absoluta kraft.
4.- LLANKAY. Synkronisering, det finns redan allt.
5.- YACHAY. Visdom om vad och varför av det som existerar.
6.- AYNI. Ömsesidighet och balans
7.- KAUSAY PACHA. Här du är. gudomlig närvaro.
WORKSHOP OCH KARPAY, INITIERING CEREMONI, med Don Sebastian Pauccar Calcina. (13 juli- 2024)
Inkluderar en privat healing till varje elev, om det behövs.

Online utbildning genom zoom.

 Längd. 
Sex (5) månader 2 timmar i vecka
Online genom zoom. Varie lektion skall spelas in för alla elever.
Tre lektioner med q'eros paqos-lärare, online från Q´eros, Cusco. (Rolando Pauccar Calcina, Santos Apaza Cruz)
Tre (3) workshopen (teori och praktik) personlig på Salong Inka  (4 tim/ dag).
En dags  workshop och karpay ceremoni.  Läng 6 timmar. (Med paqo pampa misayoq från Q´ero. Don Sebastian Pauccar Calcina)
Total 58 timmar.
Lektioner, varje tisdag kl 18:00 -20:00 
Datum:
Start  2024-03-06 
Avslutar 2024- 07- 17
Workshop på plats. Salong inka, Uppsala.

. Lördag 23 mars.  workshop 1.
. Lördag 27 april.  Workshop 2.
. Lördag 8 juni.  workshop 3.
. Lördagen 13Juli. Workshop och Karpay/ Initiering. (Med don Sebastian Pauccar)

PRIS: Ömsesidigt utbyte av energi.
186 SEK timme.
Betalning månadsvis 2158 SEK
Betalar hela utbildning i förskott 10000SEK.
Vid fakturering tillkommer 25% moms.

BETALNING.
Med Swish, faktura, bank överföring.
Du kan även delbetalning med Klarna.

ANMÄLNING.
Ring eller SMSa. 0706322717.
Emaila: salonginka@gmail.com
Anmälningsavgift 1000 SEK. (Drar av från första betalning. eller från hela beloppet)  Anmälningar är bindande för hela kursen.
Sista betalning för första månaden eller hela kursen är:  2024-02-29

Inga förkunskaper kräv.

"Den här kursen är för alla människor som fattar beslutet att ta ansvar för sitt eget liv, hela sig om det behövs för att förstå sig själva och sin värld."
Vi ser framemot att börja denna vackra väg, din andliga utveckling tillsammans!
Du är varmt välkommen!


Mucho munay! <3<3<3


Varmt välkommen! 

Livmodern Rit & Ñusta despacho Ceremoni

Workshop 2 Mars  2024

HELIG LIVMODERN RIT OCH ÑUSTA DESPACHO CEREMONI.

Kära syster. Jag välkomnar dig till ett heligt kvinnocirkeln, för att hela dig och minnas din gudomlighet.
KVINNA;
Du är gudinnan, det oändliga mörkret, kärlekens källa och livets skapare.
Du bär mörkrets ljus i livmodern, där livets hemlighet finns och den nya människans frö bevaras.
Din livmoder är ansluten till ditt hjärta, så alla känslor känns där.
Vet du att alla "negativa" känslor som du inte uttryckte, resultat av traumatiska upplevelser är tunga energier som har lagrats i livmodern och skapar obalans i dit liv?
Enligt den Andinsk visdom, ärver människor inte sjukdomar, de ärver minnet av trauma och skapar de "negativa" känslor själva och upplevelser om och om igen tills man blir medveten om de och avbryter det. Alla "negativa" känslor av traumatiska upplevelser, såsom: Separation, övergivenhet, sexuella övergrepp, abort, våldtäkt, dramatisk förlossning, etc. Med tiden uttrycks dessa energier som fysiska, mentala och sjukdomar: Depression, självmordstankar, Infektion, mensvärk, livmodercancer, bröstcancer, etc. Vi kvinnor behöver heala våra livmoder.
När en kvinna helar livmodern, återfår hon sin egen kraft och makt. Hon helar sig själv, sina barn, sin härstamning och världen.
När vi helar vår livmoder, klipper den ärftliga bandet och frigör vi oss från de ackumulerade och nedärvda "negativa energierna".

Från en helig och helade livmodern kommer den nya ljusvarelse att födas.
~~~~~~~~~~

Workshop innehåll:

* Månmeditation.-  Vi börjar med att koppla oss till moderjordens källa, till månens och universums energi.
* Munay.- Ljuset i den mörka energi är det som vi kallar kärlek, du kommer att ta del av hemligheten av den mörka källan till den heliga feminina energi och dess oändliga kraft.
* Livmodern rit .- Du kommer att lära dig om ursprung av denna uråldriga riten. Skapa en helig altare för denna ceremoni och healing och steg för steg kommer du att lära dig att kalla och ansluta dig med medicinens källa och alla medicinkvinnor från Amazonas och världen, ta emot stödet och kraften för att hela dig och hela andra systrar.

* Månceremoni .- Du kommer att lära dig att skapa en speciellt despacho (Tacksamhets gåva) som heter ñusta despacho, den är speciellt för den feminina energi eller för kvinnor.

* Eldceremoni.-  Vi avslutar vid elden med sång och dans under fullmåne.

När en kvinna helar livmodern, återfår hon sin egen kraft. Hon helar sig själv, sina barn, sin härstamning och världen.
 Du som män är välkommen för att hela din feminina dimension och stödja med din kraft alla kvinnor under healing.
DATUM:

3 Mars.
Från Kl: 10:00 till 15:00
PLATS: Salong inka. Kungsgatan 39A Uppsala.

Fika och mellanmål ingår.


Livmodern är inte en plats för att bevara rädslor, skam, sorg, smärta, hat, ilska, besvikelse, etc.
Livmodern är en plats av oändlig kärlek för att  ge ljus till livet.

 ¤  När kvinnorna och flickorna får riten kommer de att ha gåvan att hela andra i ceremoni och ge gåvan till andra.
¤  Med sin första blödning en kvinna inser sin makt.
¤  Under hennes år av menstruation sätter hon makt i praktiken.
¤  I mogen ålder, efter klimakteriet hon är makt.
Livmodern rit, är visdom från infödda kvinnor i Amazonas.
Ñusta Despachoceremoni, är en av de Andinska ritual utövad av Paqo ñustas pampamisayoq i Q´ero .
Lärare: Maritza Orellana; initierad Altomisayoq av Q´ero paqos, medicin kvinnor från Amazonas och Marcela Lobos.
Kostnad: 1600 SEK. (Ingår fika)

Medlemmar i Pachakuty Ayllu föreningen betalar 1400 SEK.

Anmälningar, ring eller SMSa. 0706322717.
Anmälningsavgift 200:-

Betalning Swish,  faktura. Tillkommer  moms 25% , delbetalning med Klarna.

Swish-konto: Salong Inka 123-068 53 21

Delbetalning med klarna. Boka din plats genom Bokadirekt. Salong inka/Kurser.

Varmt välkommen till denna fantastiska Shamanska Helande workshop.

Mucho Munay!

DEN ANDINSKA MISA, KRAFT OCH MAGI

Workshop 9 mars 2024

Misa, de inka Q´ero chakana, de heliga andinska geomtri.


VÄLKOMMEN ATT LÄRA DIG ANVÄNDA DEN ANDINSKA MISA, DESS KRAFT OCH MAGI!
Lär dig om betydelse och kraften av din misa samt användningsteknikerna.
Den andinska misa, är den heliga andinska geometri, representation av de chakana.
De chakan är den andinska kors, de fyra stjärnor som bildar den södra kors och den representerar det perfektion av den andinska visdomen.
Chakana betyder bro, mellan det som existerar och det som inte existerar, och y bro mellan hjärnan och hjärtat.
Den andinska misa är uttrycket för vad människan redan har inuti och visar vem h@n är.
Det är ett altare och det personliga universum.
Din misa är nyckeln till att ansluta dig till ditt inre och yttre universum och det består av tre vackra Q'ero-tyger.

Q'ero paqos eller shamaner använder sin misa som en helig verktyg, och som ett orakel.
Att vara en "Misa-yoq" betyder: Den som bär sitt eget universum och är skaparen av sin egen verklighet.
En misayoq är medveten om sitt liv och vet att hela hans värld är hans egen skapelse. En medveten misayoq är en förvaltare av sin styrka, kraft och visdom. H@n här ansvaret för sitt liv, sina handlingar, sina känslor och tankar. H@n har förmågan och kraften att hantera sin energi som är kopplad till sitt bärbara universum, som i sin tur är kopplat till det oändliga universum. För en paqo det misa är ett heligt verktyg som hjälper att hela sig själv och andra. Det är sin helig medicin.
EN DAGS KURS.
DATUM: 9 mars. Från kl. 10:00 - 18:00

PLATS: Salong inka. Kungsgatan 39A Uppsala.

Kurs och Despachoceremoni.

Workshops tema:
1.- De Chakana, helig geometri. Lär dig om det supra metafysisk konstruktion.
2.- De Andinska trilogi. Lär dig om de tre kompletterande världarna, tre lodräta punkter som bildar tillvarons oändlighet som representeras av tre djur och sina egenskaper.
3.- De andinska dualitet. Lär dig om de tre horisontella punkterna, de representerar kunskapens oändlighet, det kända och det okända, och vi är sammanflätade vibrationer.
4.- De fyra elementen. Lär dig om de fyra elementens krafter, representerade av fyra färger.
5.- Lära dig om: De maskulina och feminina energi, den positiva och negativa energierna som skapar helhet.
6.- Praktik. Lär dig om initiering av de misa, praktiska tekniker för att använda den för healing, som orakel och för ritualer.
  7.- Grupp healing. Skapa en despacho för personligt rening av tunga energier, en despacho för överflöd, och eld ceremoni.
Vi avslutar med sång och dans.
Ingår, lunch, fika och mellanmål.

INVESTERING: 2200 SEK
Pachakuti ayllu medlemmar: 2000 SEK.
Anmälningar.
Ring eller SMSa. 018 107131
Anmälningsavgift: 200 SEK. Går direkt som donation till Pachakuti ayllu föreningen. Swishkonto: 123 132 9168. (vid avbokning återbetalas ej.)
Betalning: Resterande belopp, (2000 eller 1800) betalas genom:
-Swishkonto nr. 123-068 53 21
- Faktura. tillkommer 25%.
Delbetalning med Klarna. Gå in och boka på Bokadirekt. Salong Inka. Kurs. Och väljer Klarna.

Allin sonqoymi chayamuy! (Hjärtligt välkommen!)

Ñusta & Qespicheq Yachay

Kvinnan/gudinnans visdom


Ta del av visdom från en qero kvinna och barnmorska/doula

Om oss