Paqos - Yachay Wasi

Andinska världsbildsskolan för andlig och personlig utveckling

Paqo = Präst / shaman.    Yachay = Visdom, lära.    Wasi = Hus hem.

Visdom är med-vet-enhet och det når man genom upplevelser. Vi människor skapar vår verklighet, medveten eller omedveten.  Under hela mitt liv har jag lyssnat till min inre röst, själens röst, och jag har följt det. Min vilja och mitt val att bli paqo påverkade energierna som blev en kraft för att korsa dalar, berg, floder och hav. Visdom når man genom upplevelser inte från memorerad kunskap från böcker, eller från nånting som man har hört eller sett på tv. Jag älskar att veta vad som intresserar mig och att utforska som ett nyfiket barn. År 2012 bestämde jag mig för att lära mig om mina förfäders visdom, av de sista Inca-ättlingarna, Q´ero folk som lever än idag på toppen av Anderna heliga berg i Nation Q´ero - Peru. År 2016 blev jag inbjuden och reste ditt och  2017 gav jag mig iväg till Q´ero för att fortsätta min Q´apaq ñan (vägen till medvetande). Där bodde jag 9 månader (2017-2018). Du är här för att din Apu (Medvetande energi) har kallat dig så mina mentorer. För att komma till min Apu var det nödvändigt att släppa alla mina övertygelser, alla roller, identiteter, all kunskap, programmeringar, etc. För att sedan ta emot utrensningsritualer i de isiga glaciärsjöar och pilgrimsfärder mest ensam på toppen av bergen, många dagar och nätter, där släppte jag allt för att sedan blir initierad som Paqo Ñusta pampa misayoq av högt uppsatta Paqos män och kvinnor. Och sedan 2022 blev jag initierad till till alto misayoq. förra året tog jag emot den andra initiering till alto misayoq igen och min resa fortsätter! I år kommer jag att ta emot min tredje och stora altomisayoq Karpay!
 Allt är energi i ständigt rörelse. Ursprung av energi är kallad i den andinska kosmovision, Kausay Pacha som är den medvetande energi/ gudomlig energi/ Gud.Kausay Pacha är källan till vår universum och alla oändliga universums. Universum är källa till vår planet och vår sol, måne och alla sjänor som vi ser i den oändliga mörkret. Vår levande planet är källa till allt liv vi ser. Källan till till vår fysiska kropp och själen är moderjord och solen. Allt kommer från samma magiska och godomliga källa som är i ständig förändring. Jag vet att min kraftkälla är det fruktansvärda mörkret. I det mörka tomrummet finns hela skapelsens heliga energi, det kallar vi KÄRLEK. :) <3Q´ERO, DE SISTA INCA ÄTTLINGAR.  I Sydamerika för 700 år sedan förutsåg de gamla inkaprästerna konsekvenserna av spanjorernas framtida ankomst. De skickade prinsarna av de två dominerande nationerna vid den tiden, Inkafolket och Qollas (Inkari och Qollari) till en plats långt från Cusco. Nu känd som Nación Q'eros. Dessa prinsar hittade en lämplig plats på Cuscos höjder över 3800 möh. Och efter att ha gjort olika studier på platsen lade de grunden till vad som skulle bli en ny stad i Cusco i väntan på ankomsten av en ny Inka som skulle komma århundraden senare. Efter att spanjorer anlände, denna nya Inka känd som Inca Pauccar tillsammans med ett kungligt följe anlände till den plats som tillkännagavs för 200 år sedan. Platsen kallades Paucar-tambo (Tambo betyder: inkvartering plats) coh började bygga den nya Cusco. Men Inca Paucar och familjen, medvetna om den förödelse som spanjorerna hade orsakat bestämde de sig för att det inte var dags att regera utan att skydda sina förfäders kunskap och visdom genom att dölja sin kungliga härstamning och ändra sina quechua-namn mot latinamerikanska namn, de lämnade allt och gav sig iväg högt uppe i Andernas bergen och bosatt sig i små byar samtidigt som de utan åtskillnad övertog jordbruksarbete i väntan på tiden att uppfylla sina förfäders profetia. Tiden för Pachakutek eller den nya eran och återföreningen mellan örnen och kondoren.
Pacha betyder jorden. Kuti = Omvälvning. Tiden av caos och förändring.  
Återföreningen mellan örnen och kondoren, enligt Q'eros betyder föreningen av folken i norr och söder. På inkans tid hade urbefolkningen i Centralamerika/Mexiko ett samarbete som bröts när conquistadorerna anlände. I förhållande till andlig utveckling betyder det att människan kommer att återförbinda hjärnan med hjärtat. De nya människorna hade tappat den kopplingen mellan hjärnan och hjärtat. Det är därför människor förstör sitt eget hem (jorden) och sig själva.Vi är den nya människor i den nya era. För att börja vår andlig utveckling vi måste hela oss och ansluta medveten vår hjärna med hjärtat för att bli hel igen.
Föreläsning,  workshop,  initiering- Ñustay  karpay 

Stockholm,  Sundsvall  &  Uppsala


Vi får besök av Rolando Pauccar och  Felipa Calcina 5 May till 27 May

INTRODUKTION

I inkakulturen var inkan en man som nådde den högsta nivån av mänskligt medvetande och coya var en kvinna, vilket kan likna en kung och drottning. Ñustas var prästinnor, döttrar till Inka och Coya, och kvinnor utvalda från samhället. Vid 8 års ålder började ñustas sina förberedelser i aclla wasi (hus för de utvalda/ ñustas tempel).
Dessa flickor kom från inkafamiljen och noggrann utvalda flickor från Ayllus/samhället, de levde och utbildades med döttrarna till inkafamiljen och Coya, där flickorna förbereddes och utbildades till att bli prästinnor och/eller hustrur till sönerna av inkafamiljen och högt uppsatta ledare i samhället.

Q´ERO ÑUSTA   UR-KVINNA   VISDOM

Föreläsning   &   Nymåneceremoni   i  Uppsala.


Q'ERO ÑUSTA UR-KVINNANS VISDOM.

VARMT  VÄLKOMMEN  TILL  EN  LÄRORIK  KVÄLL  FÖR  DJUPA  INSIKTER,  HEALING.

DEN KVINNLIGA  ENERGIEN,  GUDINNAN,  KVINNAN,  BARNMOSKAN,  DOULA  OCH  MOR.

GRUPP  HEALING  MED  ÑUSTA-DESPACHO  &  NYMÅNENCEREMONI.Du kommer att lyssna på en q´ero ñusta pampamisayoq och hennes son altomisayoq, lyssna på uråldriga q´ero sånger och delta i en helande despacho ceremoni under nymånens kraft.

Q´ero ñustas, medvetna kvinnor har varit grunden och kontinuiteten i generationen av Inca-ättlingar i Nación Q´ero.
Dessa prästinnor/ñustas har bevarat den kvinnliga energins visdom sedan urminnes tider.
Q'ero-kvinnan är medveten om sin roll som människa och kvinna i samhällen. Hon är djupt kopplad till Moder Jord och kär i livet.
Hon hedrar livet med heliga sånger, hedrar moder jord och alla levande varelser, utför heliga ceremonier och skapar vackra hantverk och i djup anslutning till kosmos väver in symboler/koder till heliga textilier där universell visdom finns och har bevarats.
Q´ero Kvinnor har varit viktiga i samhället som de var under inkatiden.
Inka ättlingar från Nación Q´ero. Felipa Calcina, kommer att dela med sig av q´eros visdom. Hennes roll som ñusta pampamisayoq,
q´ero kvinna, barnmorska, doula, sjuksköterska, bonde, kock, andling guide, prästinna, mm. Och Rolando Pauccar Calcina kommer att berätta om sitt liv med sin mor och hur han blev paqo altomissayoq.
Du kommer att ta del av den feminina uråldriga visdom, delta i grupp healing med q´ero musik och sånger, en vackert ñusta despacho och nymåne ceremoni.

Föreläsning är på spanska och quechua det kommer att översättas av Maritza Orellana till svenska.

FÖRELÄSARE:
Felipa Calcina, q´ero ñusta/paqo pampamisayoq.
Rolando Pauccar Calcina, q´ero paqo altmisayoq.
Översättaren.
Maritza orellana, paqo-ñusta initierad altomisayoq.

TEMA:
- Feminin energi
- Ñustas visdom.
- Q'ero-kvinnornas roll i Q'ero ayllu/ samhället.
– Barndomsminne. Om hur hennes mamma tog hand om sina barn, brukade jorden, tog hand om sina djur, tillverkade sina kläder osv. Ensam när hennes pappa tvingades arbeta för sina "ägare" (panska markägare)
– Q'ero-folkets befrielse och rätten till deras territorium.
- Q'ero kvinna som barnmorska, doula, sjuksköterska, guide, bonde, kock, prästinna, etc.
– Vikten om medveten anslutning med Moder Jord.
- Varför är heliga ritualer som Ñustay Karpay viktiga?
– Vikten av att urbefolkningen går ut i världen och lär ut sin visdom.
- Frågor och svar.

Fram tills nu få kvinnor har haft möjlighet att komma ut och dela med sig av sin visdom och stödja feminin energi för att återställa balansen.
För första gången besöker Felipa Sverige och Europa och vi får äran att ha henna här hos oss.

PRIS: 666
Betalar med Swish till Salong inka. 123- 068 53 21. (Skriv på meddelandet föreläsnig-uppsala)
Kontant på plats. 50 euro.

Betalar med Swish till Salong inka. 123- 068 53 21. (Skriv på meddelandet: Föreläsning Uppsala.)
ANMÄLAN.
Via e-post.  salonginka@gmail.com.
Mesenger. Eller WhatsApp. Maritza Orellana. 070 632 27 17.

Malin Bergslo. 073 827 97 26
yoga@halsoportalen.net

PLATS:
Hometree.
Mineralvägen 1, Österbybruk, Uppsala

Varmt välkommen till en magiskt kväll!
Mucho munay!<3<3<3

FÖRELÄSNINGAR.

Q´ERO ÑUSTAS ~ UR-KVINNANS  VISDOM.

Stockholm 10/5 
 
Hälsans hus.
Kl. 18:00 - 21:00

Sundsvall 17/5 
Medborgarskolan.
Kl. 18:00 - 21:00

Uppsala 24/5 

ÑUSTAS INCA Q'EROS VISDOM OM DEN KVINNLIGA ENERGIEN, GUDINNAN, KVINNAN, BARNMOSKAN, DOULA OCH MOR.

VARMT VÄLKOMEN ATT LYSSNA PÅ EN Q´ERO ÑUSTA OCH HENNES SON PAQO ALTOMISAYOQ.

Q´ero ñustas, medvetna kvinnor har varit grunden och kontinuiteten i generationen av Inca-ättlingar i Nación Q´ero. Dessa prästinnor/ñustas har bevarat den kvinnliga energins visdom sedan urminnes tider. Q'ero-kvinnan är medveten om sin roll som människa och kvinna i samhällen. Hon är djupt kopplad till Moder Jord och kär i livet. Hon hedrar livet med heliga sånger, hedrar moder jord och alla levande varelser, utför heliga ceremonier och skapar vackra hantverk och i djup kontakt till kosmos väver in symboler/koder i heliga textilier där universell visdom finns och har bevarats.

Q´ero kvinnorna var viktiga i samhället som de var under inkatiden. Kvinnorna som lever i Nación Q´ero är ättligar från inkariket. Felipa Calcina, kommer att dela med sig av q´eros visdom. Hennes roll som ñusta pampamisayoq, q´ero kvinna, barnmorska, doula, sjuksköterska, bonde, kock, andling guide, prästinna, mm. Hennes son Rolando Pauccar Calcina kommer att berätta om sitt liv med sin mor och hur han blev paqo altomissayoq, de kommer att berätta om den feminina uråldriga visdomen.

Föreläsning är på spanska och quechua det kommer att översättas av Maritza Orellana till svenska.

Föreläsare; Felipa Calcina, q´ero ñusta/paqo pampamisayoq. Rolando Pauccar Calcina, q´ero paqo altmisayoq.

Översättare; Maritza orellana, paqo-ñusta initierad altomisayoq.

TEMA: - Feminin energi - Ñustas visdom. - Q'ero-kvinnornas roll i Q'ero ayllu/samhället. – Barndomsminne. Om hur hennes mamma tog hand om sina barn, brukade jorden, tog hand om sina djur, tillverkade sina kläder osv. Ensam när hennes pappa tvingades arbeta för sina "ägare" (spanska markägare) – Q'ero-folkets befrielse och rätten till deras territorium. – Vikten av män och kvinnor som vill ut i världen och lära ut sin visdom. - Q'ero kvinna som barnmorska, doula, sjuksköterska, guide, bonde, kock, prästinna, etc. – Varför är det viktigt att återknyta kontakten med Moder Jord? - Varför är heliga ritualer som Nustay Karpay viktiga? - Frågor och svar.

Fram tills nu få kvinnor har haft möjlighet att komma ut och dela med sig av sin visdom och stödja feminin energi för att återställa balansen. För första gången besöker Felipa Sverige och Europa.

PRIS: 480SEK.

Kontant på plats. 45 USD.

Betalar med Swish till Salong inka. 123- 068 53 21.

 Skriv på meddelandet ”Föreläsning-Stockholm. / -sundsvall. /-Uppsala."

Kostnadsfritt om du går hela helg-workshopen i Sundsvall.

PLATSER:

Stockholm:

Hälsans hus.
Hermans,fjällgatan 23,
Anmälningar:
Maritza Orellana

Mobil - 070 632 27 17

WhatsApp - 070 632 27 17

E-post – salonginka@gmail.comSundsvall.

Medborgarskolan Sunsvall.
Grönborgsgatan 18.

Hanna Nyman

Mobil - 070 235 93 35

E-post – hanna@swedishshaman.com

Vi bjuder på fika.

Varmt Välkommen. <3<3<3


 Inka-Q´eros visdom

Ñusta & Qespicheq Yachay

Kvinnan/gudinnan & doula visdom


Ta del av visdom från en Paqo och en Ñusta , mor och son från q´ero .

Workshop
Dag 1.
Den feminina energi och kraft.

Denna workshopp är för både män och kvinnor. Vi människor behöver en medveten koppling till vår essens, att känna till vår inre och yttre värld för att medvetet kunna fortsätta vår evolution här på jorden.i.
 I den andinska och i Q'eros kulturer, ursprungsfolken har varit medvetna om att kvinnor är grunden för mänskligheten, kvinnor är den heliga feminina energin och den varelse som upprätthåller artens kontinuitet i dess evolutionära utveckling på vår planet.  Den kvinnliga kroppen är en gudomlig design med specifika koder för bevarandet av den mänskliga arten på jorden.

Q´ero kvinnor är medvetna om sin universella och gudomliga natur i den feminina dimensionen. Och män, kvinnor och barn hedrar kvinnan med all respekt, för att alla har kommit från en kvinna, varje människa bevarades i livmodern så som pachamama bevarar alla frö innom sig.  
Från tidiga ålder följer flickorna naturligt sin evolutionära process och fysiska förändringar i den feminina dimensionen och som feminin energi är hon djup och medvetan kopplad till Moder Jorden. 

Ta del av q`ero ñusta visdom om  den feminina energi. 

* Dimension av den feminina och kvinliga energi
* Det feminina godomliga kraft.
* Källan till kvinnans kraft.
* Kvinnan kraften och medvetande utväckling.
* Etaper av medvetande och andlig utveckling. 
*  Ritualer för flickor och kvinnor. 

Ñusta,  Qespicheq Yachay 

Ñusta =  gudinnan
Qespicheq = barnmorska och doula
Yachay = visdom.
Vi har äran att få besök av en paqo-ñusta från Nación de Q'ero som kommer att dela sin visdom med oss! Det finns väldigt få infödda kvinnor som går ut i den moderna världen för att dela visdomen om feminin gudomlighet och värdet av kvinnor. Dessa kvinnor hanterar feminin energi och säkerställer mänsklighetens kontinuitet helt naturligt.
Felipa Calcina, är en erfaren q`ero barmorska och doula. Hon födde 6 barn i q´eros utan moderna sjukvård och medicinen.  Hon är q´ero barmosrka och doula som assiterade många kvinor i sin by och sina tre döttrar. Hon är på bilden med sin son, Rolando Pauccar q´ero paqo alto missayoq.Tema:
 * Naturlig graviditet.
* Naturlig  förlåsning,  vård före och efter.
* Ritualer för att förberädda den blivande mamma.
* Ritualer för att ta emot barnen.
* Ritualer för mamma efter förlåsning.
* barnens dopp och ritualer till han/hon blir myndig.

Dag 2.
Ñustas krapay.

Ñusta = Gudinna/ prästinna.

Karpay = Initiering.

Ñusta = Pachamama / Moderjord, feminnina energi.

Apu = Inti tayta / Solen, maskulina energi.

Kvinna = Ñusta / pachamama uttryck

Män = Apu / solens uttryck.

Enligt den andinska världsbilden är ñusta den heliga feminina energin
av hög frekvens och är djupt förbunden med Pachamama/Moder Jord och med den feminina energin i kosmos.
Ñustas, är alla kvinnor som har uppnått det högsta medvetandet som människor. Energin hos dessa ñustas finns i dem heliga berg de APUS för att stödja oss som guider i vårt individuella helande arbete och andliga utväckling samt  i vårt arbete med att tjäna våra bröder här på jorden.

Nusta Karpay är initieringsritualen till andlighetens väg och medveten evolution för att uppnå gudomlighet.
I denna ritual öppnas en direkt medveten förbindelse med Pachamamas heliga energi och med alla ñustas som kommer att vara dina guider på din andliga väg.
Denna initiering väcker din egen visdom och kraft för att nå det högsta nivå av medvetande. I ritualen öppnar dörrarna till dimensionerna för att få kontakt med dina andliga guider, alla upplysta kvinnor eller ñustas, prästinnor. Dessa ñustas kommer att guida dig när du behöver, och hjälpa dig att förstå den feminina energin och de heliga elementen som utgör din fysiska kropp för att leva i nåd, kärlek, överflöd under din evolution här på jorden.

Ñuatay Karpay  

ÑUSTA Q´ERO Ñusta = Prästinna/ gudinna
Q´ero = Quechua ord som betyder behållare. 
För att bli ñusta på inkaernas tid fick kvinnor en strikt utbildning för andling utväckling och kuskap om livet och nogrant praktik av specifika och heliga ritualer för att aktivera den feminina medvetande energi och ha medveten kontakt med moderjord och andevärlden, dessa riter bevarades och överfördes generation efter generation av inkaernas ättlingar i Q'eros. 
Felipa Calcina  Paqo-Ñusta pampamisayoq inka ättling är bäraren av den feminina visdommen genom blod linjen, och blev initierad i heliga ritualer. Likadant överfördes hon det till sin son Rolando Pauccar Paqo Altomisayoq. De utför Ñustay Karpay som sina förfäder och mormädrar har gjort sedan urminnanas. 
De har kunskap och kraften att kommunicera och kallar varje ñustas andan.
Felipa och Rolando känner mycket väl till wuacas/templen i Anderna där den heliga feminina essensen/energin av varje Ñusta finns och det är därför de kan överföra riterna till de nya invigda som kommer att ta emot lärorna med värdighet precis som de tog emot dem.

Ñustay Karpay. 

Den uråldriga ritualen processen:

1.-  Healing med födelseorten.  
2.- Helande av familjekonflikter, särskilt med modern och den feminina energin i familjens härstamning
3.- Djup rening av den fysiska kroppens på cellnivå med vattnets heliga kraft.
4.- Medveten koppling till sin egen gudomliga feminina kraft.
5.- Anslutning till de heliga bergens ñustas som kommer att vara dina framtida guider.
6.- Helande och medveten förbindelse med den stora Moder Ñusta Pachamama.
7.- Anslutning till den feminina kraften i kosmos.

Ñustay karpay- Initiering

Despacho ñusta.

De ñusta misa. och användning av andinska chumpis.

Heliga andernas berg - ñustas

I den andinska världsbilden och inkavisdomen som bevaras av Q'eros är livets heliga dualitet feminin och maskulin energi. Dessa två energier är grunden för livet. De heliga bergen i Anderna är också av feminin och maskulin energi och kallas Apu och Ñustas.
De ñusta bergen är väktarna av den heliga feminina energin som förbinder människor och moder jord med den feminina energin i kosmos.

VARMT VÄLKOMMEN AV DENNA FANTASTISKA WORKSHOP OCH HELIGA CEREMONI, ÑUSTAY KARPAY.
Två dagar av andliga utveckling, medvetandehöjande och magi.

STOCKHOL 11, 12  May.

Kostenskap Studio.

Snoilskyvägen8, Stockhol.

SUNDSVALL 18, 19 May.

Medborgarskolan.
Grönborgsgatan 18, sundsvall.
Lördag från 10:00 till 18:00
Söndag, från 10:00 till 17:00.
Ingår fika, frukt, te och kaffe. 

UPPSALA. 24, 25 May.

Råsat gård - Inspirational Living.
Råsta 2, Vattholma, Uppsala.
Ingår fika, frukt, te och kaffe.
Fredag 24/5 från kl. 10:00- 18:00
Lördag 25/5 från kl. 10:00- 17:00 
PRIS.
Dag 1. Pris: 200 Euro. Anmälningsavgift. 800SEK. Betalas till salong inka  
Swishkontot. 123-068 53 21
Dag 2.  Pris: 200Euro.
Anmälninsg avgift 800SEK. Betalas till salong inka  
Swishkontot. 123-068 53 21
* Kosnadfri föreläsning vid anmälning innan 30 april.

RETREAT-PAKET PRIS:
Två dagar 350Euro. (spara 50 Euro)
Anmälningsavgift. 1200SEK. (spara 400SEK) Betalas till salong inka  
Swishkontot. 123-068 53 21
* Kostnadsfri föreläsning vid anmälnig innan 30 april.

Anmälningar via:
 e-post: salonginka@gmail.com, WhatsApp Maritza Orellana, tfn. 0706322717. Via Messenger.


Utbildning för Paqo - misayoq 2024

Qhapaq ñan / Vishetens väg.  Initiering & Praktik

6 mars - 17 Juli 2024

Introduktion. 

Qhapaq ñan / Vishetens väg. Det är en kurs för andlig utveckling, utveckling av medvetande och healing.

Min resa började inte på min befruktningsdag och inte heller på min födelsedag. Min resa i denna fysiska kropp fortsatte från ögonblicket av min befruktning och gick över till ett annat evolutionsstadium den stunden jag föddes. Mitt liv är en fantastiskt resa och jag vill att du också ska se och känna likadant! 
Min medvetna väg började den dagen jag fick min initiering under en andinsk ritual. Den dagen tog jag beslutet att fortsätta min medvetna väg till visdom. Först var jag tvungen att hela mig själv, sedan valde jag medvetet att fortsätta min väg som Paqo/shaman.
Jag följde min själs längtan och kärleken till livet. Dessa två incitament hjälpte mig att återvända till en bortglömd väg som tog mig till mitt hemland Peru och till Nación Q´ero för att träffa de sista "Ayllu inka" (inkasamhälle), inka ättlingar. 2017-2018 bodde jag i 9 månader med q'erofolket. Och där lärde jag mig deras visdom i praktiken och där blev jag initierad till misayoq.
Jag har utformat den här kursen utifrån min egen väg och erfarenhet. De gav mig koder eller nycklar för min egen helande och förståelse av mig själv, förståelse av det inre och yttre universum. Mina upplevese och samlevnad med q´erofolket har hjälpt mig att komma åt och utveckla nivåer av medvetande som människa.

Med denna kunskap och visdom, steg för steg som jag själv har gått, kommer jag att vägleda dig mot din egen healing och att få tillgång till din egen visdom.
 I det här utbildning kommer du att få möjlighet att möta träffa de q´ero paqos här i Sverige och få initieringar. Du kommer att få speciellt inbjudan för att besöka " Nacion Q´ero" och träffa där de paqos/shamaner och q´ero familjer. Du kommer att få dina initieringar direkt från de mest erfarna Q'ero-paqos i nación Q eros och de heliga berg.

Kurs innehåll.

Första kursen i år 2024.

HISTORIA. Jag fick vara på q´ero familje kvällar där de berättade sin historia, legender och myter.
QUAPAQ ÑAN BETYDELSE.

VAD ÄR EN PAQO.
HUR BLIR MAN EN PAQO.  
PERSONLIG HEALING OCH PRAKTIK
REGRESSION, RESA TILL FÖRFLUTNA.
1.- Healing av ärvda och upplevda trauman.
2.- Healing av familjrelationer.
3.- Ritualer för medveten självständihet i de olika åldrar och nivåer.
AVSHILDHET  från egot och personligheter.
RELATION OCH ANSLUTNING MED MODERJORD OCH UNIVERSUM.
1.- De två ( 2) energierna; positiv och negativ, maskulina och feminina.
2.- De fyra (4) gudomliga elemten och dess kraft.

3.- De tre världar. Uhu pacha, kay pacha och hanah pacha.

DE ANDINSKA KODERNA. De andinska koderna är nycklar som öppnar dörrarna för att se och känna verkligheten, livet, bli medveten. Dessa koder hjälper dig att förstå dig själv och din miljö, förstå energi och låsa upp energipunkterna i din fysiska kropp för att medvetet ansluta dig till vital energi. Denna anslutning hjälper flödet av energi som balancerar vår fysiska kropp och förbinder oss med livets källa och universell visdom.
VARJE KOD MEDFÖLJER PRAKTIK OCH SPECIFIKA RITUALER.

1.- KAUSAY. Enhet livs nergi.
2.- ANYA. Dualitet: Lloque och paña.
3.- MUNAY. Livets absoluta kraft.
4.- LLANKAY. Synkronisering, det finns redan allt.
5.- YACHAY. Visdom om vad och varför av det som existerar.
6.- AYNI. Ömsesidighet och balans
7.- KAUSAY PACHA. Här du är. gudomlig närvaro.
WORKSHOP OCH KARPAY, INITIERING CEREMONI, med Don Sebastian Pauccar Calcina. (13 juli- 2024)
Inkluderar en privat healing till varje elev, om det behövs.

Online utbildning genom zoom.

 Längd. 
Sex (5) månader 2 timmar i vecka
Online genom zoom. Varie lektion skall spelas in för alla elever.
Tre lektioner med q'eros paqos-lärare, online från Q´eros, Cusco. (Rolando Pauccar Calcina, Santos Apaza Cruz)
Tre (3) workshopen (teori och praktik) personlig på Salong Inka  (4 tim/ dag).
En dags  workshop och karpay ceremoni.  Läng 6 timmar. (Med paqo pampa misayoq från Q´ero. Don Sebastian Pauccar Calcina)
Total 58 timmar.
Lektioner, varje tisdag kl 18:00 -20:00 
Datum:
Start  2024-03-06 
Avslutar 2024- 07- 17
Workshop på plats. Salong inka, Uppsala.

. Lördag 23 mars.  workshop 1.
. Lördag 27 april.  Workshop 2.
. Lördag 8 juni.  workshop 3.
. Lördagen 13Juli. Workshop och Karpay/ Initiering. (Med don Sebastian Pauccar)

PRIS: Ömsesidigt utbyte av energi.
186 SEK timme.
Betalning månadsvis 2158 SEK
Betalar hela utbildning i förskott 10000SEK.
Vid fakturering tillkommer 25% moms.

BETALNING.
Med Swish, faktura, bank överföring.
Du kan även delbetalning med Klarna.

ANMÄLNING.
Ring eller SMSa. 0706322717.
Emaila: salonginka@gmail.com
Anmälningsavgift 1000 SEK. (Drar av från första betalning. eller från hela beloppet)  Anmälningar är bindande för hela kursen.
Sista betalning för första månaden eller hela kursen är:  2024-03-05

Inga förkunskaper kräv.

"Den här kursen är för alla människor som fattar beslutet att ta ansvar för sitt eget liv, hela sig om det behövs för att förstå sig själva och sin värld."
Vi ser framemot att börja denna vackra väg, din andliga utveckling tillsammans!
Du är varmt välkommen!


Mucho munay! <3<3<3


Varmt välkommen! 

DEN ANDINSKA MISA, KRAFT OCH MAGI

Workshop 9 mars 2024

Misa, de inka Q´ero chakana, de heliga andinska geomtri.


VÄLKOMMEN ATT LÄRA DIG ANVÄNDA DEN ANDINSKA MISA, DESS KRAFT OCH MAGI!
Lär dig om betydelse och kraften av din misa samt användningsteknikerna.
Den andinska misa, är den heliga andinska geometri, representation av de chakana.
De chakan är den andinska kors, de fyra stjärnor som bildar den södra kors och den representerar det perfektion av den andinska visdomen.
Chakana betyder bro, mellan det som existerar och det som inte existerar, och y bro mellan hjärnan och hjärtat.
Den andinska misa är uttrycket för vad människan redan har inuti och visar vem h@n är.
Det är ett altare och det personliga universum.
Din misa är nyckeln till att ansluta dig till ditt inre och yttre universum och det består av tre vackra Q'ero-tyger.

Q'ero paqos eller shamaner använder sin misa som en helig verktyg, och som ett orakel.
Att vara en "Misa-yoq" betyder: Den som bär sitt eget universum och är skaparen av sin egen verklighet.
En misayoq är medveten om sitt liv och vet att hela hans värld är hans egen skapelse. En medveten misayoq är en förvaltare av sin styrka, kraft och visdom. H@n här ansvaret för sitt liv, sina handlingar, sina känslor och tankar. H@n har förmågan och kraften att hantera sin energi som är kopplad till sitt bärbara universum, som i sin tur är kopplat till det oändliga universum. För en paqo det misa är ett heligt verktyg som hjälper att hela sig själv och andra. Det är sin helig medicin.
EN DAGS KURS.
DATUM: 9 mars. Från kl. 10:00 - 18:00

PLATS: Salong inka. Kungsgatan 39A Uppsala.

Kurs och Despachoceremoni.

Workshops tema:
1.- De Chakana, helig geometri. Lär dig om det supra metafysisk konstruktion.
2.- De Andinska trilogi. Lär dig om de tre kompletterande världarna, tre lodräta punkter som bildar tillvarons oändlighet som representeras av tre djur och sina egenskaper.
3.- De andinska dualitet. Lär dig om de tre horisontella punkterna, de representerar kunskapens oändlighet, det kända och det okända, och vi är sammanflätade vibrationer.
4.- De fyra elementen. Lär dig om de fyra elementens krafter, representerade av fyra färger.
5.- Lära dig om: De maskulina och feminina energi, den positiva och negativa energierna som skapar helhet.
6.- Praktik. Lär dig om initiering av de misa, praktiska tekniker för att använda den för healing, som orakel och för ritualer.
  7.- Grupp healing. Skapa en despacho för personligt rening av tunga energier, en despacho för överflöd, och eld ceremoni.
Vi avslutar med sång och dans.
Ingår, lunch, fika och mellanmål.

INVESTERING: 2200 SEK
Pachakuti ayllu medlemmar: 2000 SEK.
Anmälningar.
Ring eller SMSa. 018 107131
Anmälningsavgift: 200 SEK. Går direkt som donation till Pachakuti ayllu föreningen. Swishkonto: 123 132 9168. (vid avbokning återbetalas ej.)
Betalning: Resterande belopp, (2000 eller 1800) betalas genom:
-Swishkonto nr. 123-068 53 21
- Faktura. tillkommer 25%.
Delbetalning med Klarna. Gå in och boka på Bokadirekt. Salong Inka. Kurs. Och väljer Klarna.

Allin sonqoymi chayamuy! (Hjärtligt välkommen!)

Livmodern Rit & Ñusta despacho Ceremoni

Workshop 2 Mars  2024

HELIG LIVMODERN RIT OCH ÑUSTA DESPACHO CEREMONI.

Kära syster. Jag välkomnar dig till ett heligt kvinnocirkeln, för att hela dig och minnas din gudomlighet.
KVINNA;
Du är gudinnan, det oändliga mörkret, kärlekens källa och livets skapare.
Du bär mörkrets ljus i livmodern, där livets hemlighet finns och den nya människans frö bevaras.
Din livmoder är ansluten till ditt hjärta, så alla känslor känns där.
Vet du att alla "negativa" känslor som du inte uttryckte, resultat av traumatiska upplevelser är tunga energier som har lagrats i livmodern och skapar obalans i dit liv?
Enligt den Andinsk visdom, ärver människor inte sjukdomar, de ärver minnet av trauma och skapar de "negativa" känslor själva och upplevelser om och om igen tills man blir medveten om de och avbryter det. Alla "negativa" känslor av traumatiska upplevelser, såsom: Separation, övergivenhet, sexuella övergrepp, abort, våldtäkt, dramatisk förlossning, etc. Med tiden uttrycks dessa energier som fysiska, mentala och sjukdomar: Depression, självmordstankar, Infektion, mensvärk, livmodercancer, bröstcancer, etc. Vi kvinnor behöver heala våra livmoder.
När en kvinna helar livmodern, återfår hon sin egen kraft och makt. Hon helar sig själv, sina barn, sin härstamning och världen.
När vi helar vår livmoder, klipper den ärftliga bandet och frigör vi oss från de ackumulerade och nedärvda "negativa energierna".

Från en helig och helade livmodern kommer den nya ljusvarelse att födas.
~~~~~~~~~~

Workshop innehåll:

* Månmeditation.-  Vi börjar med att koppla oss till moderjordens källa, till månens och universums energi.
* Munay.- Ljuset i den mörka energi är det som vi kallar kärlek, du kommer att ta del av hemligheten av den mörka källan till den heliga feminina energi och dess oändliga kraft.
* Livmodern rit .- Du kommer att lära dig om ursprung av denna uråldriga riten. Skapa en helig altare för denna ceremoni och healing och steg för steg kommer du att lära dig att kalla och ansluta dig med medicinens källa och alla medicinkvinnor från Amazonas och världen, ta emot stödet och kraften för att hela dig och hela andra systrar.

* Månceremoni .- Du kommer att lära dig att skapa en speciellt despacho (Tacksamhets gåva) som heter ñusta despacho, den är speciellt för den feminina energi eller för kvinnor.

* Eldceremoni.-  Vi avslutar vid elden med sång och dans under fullmåne.

När en kvinna helar livmodern, återfår hon sin egen kraft. Hon helar sig själv, sina barn, sin härstamning och världen.
 Du som män är välkommen för att hela din feminina dimension och stödja med din kraft alla kvinnor under healing.
DATUM:

2 Mars.
Från Kl: 10:00 till 15:00
PLATS: Salong inka. Kungsgatan 39A Uppsala.

Fika och mellanmål ingår.


Livmodern är inte en plats för att bevara rädslor, skam, sorg, smärta, hat, ilska, besvikelse, etc.
Livmodern är en plats av oändlig kärlek för att  ge ljus till livet.

 ¤  När kvinnorna och flickorna får riten kommer de att ha gåvan att hela andra i ceremoni och ge gåvan till andra.
¤  Med sin första blödning en kvinna inser sin makt.
¤  Under hennes år av menstruation sätter hon makt i praktiken.
¤  I mogen ålder, efter klimakteriet hon är makt.
Livmodern rit, är visdom från infödda kvinnor i Amazonas.
Ñusta Despachoceremoni, är en av de Andinska ritual utövad av Paqo ñustas pampamisayoq i Q´ero .
Lärare: Maritza Orellana; initierad Altomisayoq av Q´ero paqos, medicin kvinnor från Amazonas och Marcela Lobos.
Kostnad: 1600 SEK. (Ingår fika)

Medlemmar i Pachakuty Ayllu föreningen betalar 1400 SEK.

Anmälningar, ring eller SMSa. 0706322717.
Anmälningsavgift 200:-

Betalning Swish,  faktura. Tillkommer  moms 25% , delbetalning med Klarna.

Swish-konto: Salong Inka 123-068 53 21

Delbetalning med klarna. Boka din plats genom Bokadirekt. Salong inka/Kurser.

Varmt välkommen till denna fantastiska Shamanska Helande workshop.

Mucho Munay!